Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sportszerűségből jelesre vizsgázott, nívós díjra jelölhetik a Sepsi OSK játékosát

Székely Sport 2022. november 14., 19:59 utolsó módosítás: 2022. november 14., 20:01

A labdarúgásban nem mindennapi eset főszereplője volt Cosmin Matei, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK középpályása, aki a Petrolul elleni múlt hétvégi hazai mérkőzésen sportszerűségből jelesre vizsgázott. Tettéért a FIFA fair play díjára is jelölhetik.

Sportszerűségből jelesre vizsgázott, nívós díjra jelölhetik a Sepsi OSK játékosát
Cosmin Matei inkább mellé rúgta a labdát, minthogy gólt szerezzen Fotó: Pinti Attila

A sepsiszentgyörgyi csapat által magabiztosan 2–0-ra megnyert bajnoki első félidejének hosszabbításában Cosmin Matei a kapu előterében könnyedén gólt szerezhetett volna, de ehelyett inkább kirúgta a labdát, mivel a vendégek kapusa, Vâlceanu összeütközött a hazaiak támadójával, Safrankóval, és kissé megsérülve a földön feküdt.

Videó: Prima Sport

Matei gesztusát üdvözölte a román futballvilág, de az esetről a közösségi médiában gyorsan elterjedt a felvétel, és a neves Give Me Sport című kiadvány azt javasolta, hogy mivel Matei nagy sportszerűségéről tett tanúbizonyságot, nem hiányozhat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fair flay-díj jelöltjei közül.

„Paolo Di Canio 2001-ben hasonló gesztusért megkapta a FIFA sportszerűségért járó fair play-díját. Matei biztosan versenyben kell legyen, hogy ebben az évben megnyerje a díjat” – jegyezte meg a Give Me Sport.

A FIFA sportszerűségért járó fair play-díját – amelyet 1987 óta évente ítélnek oda – korábban olyan neves személyiségek nyerték el, mint Gary Lineker, George Weah, Bobby Robson, vagy Marcelo Bielsa, valamint tavaly a dán válogatott játékosai, akik a tavalyi Európa-bajnokságon a Finnország elleni mérkőzésen Cristian Eriksen szívmegállása és újraélesztése után a felajánlott halasztás helyett vállalták, hogy társuk érdekében folytatják a találkozót, ezzel bizonyítva, hogy az együttérzés, az egymásért való küzdelem a sport elengedhetetlen része.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.