Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sokba kerültek a sérülések, értékes pontokat veszített a nyárádtői focicsapat

Horváth Bálint Ottó 2022. december 23., 12:52

A harmadik helyen zárta a labdarúgó 3. Liga 9-es csoportjának őszi szezonját a Nyárádtői Unirea, melynek elsődleges célja, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba. Ezt ugyan még nem teljesítette, de nagyon közel áll hozzá, és bár az együttest nagyban hátráltatták a sérülések, a szezon végén az osztályozós helyeket is elcsípnék.

Sokba kerültek a sérülések, értékes pontokat veszített a nyárádtői focicsapat
A nyárádtőiek meglepetésre hazai pályán és idegenben is kikaptak az újonc, megyei rivális Marosvásárhelyi SE-től Fotó: Haáz Vince

A nyárádtői csapat sokáig a második helyet foglalta el a toronymagasan éllovas Vajdahunyadi Corvinul mögött, de mivel elveszítette az utolsó két mérkőzését, éppen a téli szünet előtt lecsúszott a harmadik helyre, a Kudzsiri Metalurgistul mögé.

Adrian Pop klubelnök érdeklődésünkre elmondta, hogy ingadozó volt a teljesítményük, az eredmények nem feleltek meg a várakozásaiknak, mert azt szerették volna, hogy az első két helyen legyenek, de ez nem így történt. „Értékes pontokat veszítettünk el, gondolok itt a Marosvásárhelyi SE elleni két meccsre (az újonc meglepetésre oda-vissza verte a nyárádtőieket, szerk. megj.), illetve a Szászrégeni Avântul és a Kudzsiri Metalurgistul elleni hazai mérkőzésekre, amelyeken nem kellett volna pontokat veszítsünk, ezek birtokában ugyanis ott lennénk, ahol elterveztük a bajnokság elején” – fogalmazott.

Fotó: Haáz Vince

A vártnál gyengébb menetelés a sérüléseknek tudható be, hiszen improvizálniuk kellett a védelemben. „Nagyon szenvedtünk a sérülések miatt, mindegyik mérkőzésen cserélődtek a középhátvédek, emiatt sok és könnyű gólokat kaptunk.

Mindent összevetve, három meghatározó játékosunk, köztük Florin Istrate csapatkapitány az őszi szezon nyolcvan százalékában hiányzott, ez pedig sokba került nekünk”

– mutatott rá Adrian Pop.

A Maros megyeiek még nem biztosították be helyüket az első négy helyezett között a felsőházi rájátszásban, így a klubelnök szerint még van miért aggódniuk, hiszen bár öt pont az előnyük az ötödik helyhez képest, de matematikailag még nincsenek bejutva a playoffba, ehhez még legalább három pontra lesz szükségük. „Az elsődleges célunk az, hogy bejussunk a felsőházi rájátszásba, ahol ideális lenne, ha a második helyen végeznénk, hogy a továbbiakban osztályozót játszhassunk” – jegyezte meg a sportvezető.

Mint megtudtuk, a téli szünetben lesz játékosmozgás a keretben, két-három labdarúgótól megválnak, és helyükre újak érkeznek, egy középhátvédet, egy középpályást, valamint két ifjúsági játékost szeretnének leigazolni.

A Nyárádtői Unirea, amelynek eddigi mérlege nyolc győzelem, két döntetlen és öt vereség, a március első felében folytatódó alapszakasz utolsó három fordulójában a hatodik helyen álló Gyulafehérvári CSU-val és az ötödik Szászrégeni Avântullal idegenben, míg a sereghajtó Marosújvári SK-val hazai pályán találkozik.

Labdarúgó 3. Liga, 2022–2023-as szezon, 9-es csoport, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Vajdahunyadi Corvinul
15
14
1
0
52-9
43
2
Kudzsiri Metalurgistul
15
8
4
3
26-17
28
3
Nyárádtői Unirea
15
8
2
5
28-24
26
4
Gyulafehérvári Unirea
15
7
3
5
26-24
24
5
Szászrégeni Avântul
15
5
6
4
18-18
21
6
Gyulafehérvári CSU
15
4
6
5
15-17
18
7
Marosvásárhelyi SE
15
5
3
7
25-29
18
8
Kolozsvári Sănătatea
15
3
2
10
32-48
11
9
Kolozsvári Viitorul
15
2
4
9
12-23
10
10
Marosújvári SK
15
2
3
10
22-47
9

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.