Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Simán jutott a legjobb négy közé az FK Csíkszereda U17-es lánycsapata

Dobos László 2024. május 31., 21:47 utolsó módosítás: 2024. május 31., 21:49

Minden várakozást felülmúlva, gólzáporos győzelemmel jutott az U17-es női labdarúgó-bajnokság legjobb négy csapata közé az FK Csíkszereda. Berkeczi Emőke tanítványai pénteken este 17 gólt lőttek Vâlcea megyei ellenfelüknek.

Simán jutott a legjobb négy közé az FK Csíkszereda U17-es lánycsapata
Galérianézet
Szőke Eszter (középen, piros-feketében) öt gólt szerzett Fotó: Borbély Fanni

Nem ismerte negyeddöntős ellenfelét az FK Csíkszereda az U17-es női labdarúgó-bajnokságban, még soha nem találkozott velük. A csoportjában a Temesvár mögött második helyen végző, Vâlcea megyei Viitorul Dăești azonban nagy csalódás keltett: csak tíz játékossal jelent meg Csíkszeredában.

Szinte végig egykapus játék zajlott a találkozón, a vendégeknek egyetlen kapura- és szögletrúgásuk volt. A székelyföldi lányok a 17 gól mellett még lőttek két kapufát és kihagytak számos gólhelyzetet.

Tănase Dorina (középen, piros-feketében) három gólt lőtt, mindhármat a 16-oson kívülről Fotó: Borbély Fanni

Következik a négyes döntő, ahová a csíkiakon kívül a Temesvári Poli és a Konstancai Farul jutott. A CSȘ Târgoviște–Vulpițele Galbene Roman mérkőzést törölte a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) versenybizottsága, még nincs hivatalos közlemény arról, hogy ki jut tovább.

Meg nem erősített hírek szerint a Târgoviște lesz a negyedik elődöntős, a négyes döntőnek pedig Gyulafehérvár lenne a házigazdája.

Lőrincz Kitti (középen, piros-feketében) kétszer volt eredményes Fotó: Borbély Fanni

Női labdarúgás, U17-es korosztályú bajnokság, negyeddöntő:

FK Csíkszereda–Viitorul Dăiești 17–0 (11–0).

Gólszerzők: Eross Teodóra (2., 4., 8. és 57.), Szőke Eszter (5., 15., 33., 36. és 55.), Tănase Dorina (13., 22. és 26.), Lőrincz Kitti (29. és 56.), Fülöp Boglárka (47., 51. és 59.).

FK Csíkszereda: Balog Boglárka – Részeg Beáta, Pintea-Scurtu Denisa Annamária, Fülöp Boglárka, Nagy Boglárka, Szőke Eszter, Tănase Dorina, Lőrincz Kitti, Eros Teodóra, Daradics Boglárka, Tulit Kriszta. Cserejátékosok: Anabelle Nombot, Trinfuj Boglárka, Kádár Noémi, Szabó Henriett, Andrási Anna, Szőcs Szabina. Stáb: Berkeczi Emőke (vezetőedző), Nagy Noémi (erőnléti edző), Sánta Noémi (orvosi asszisztens).
Viitorul Dăiești: Rebeca Pîrvulescu – Raisa Țiuriși, Ariana Crăciun, Ștefania Dinică, Briana Gheorghe, Andreea Vlaicu, Miruna Cazacu, Ana Maria Olaru, Iulia Buda, Simona Oprea. Edző: Sebastian Panait.
Játékvezetők: Feleki Gellért, Tamási Zoltán és Magyarosi Tamás (mindhárman Székelyudvarhely).

Fotó: Borbély Fanni

A negyeddöntő további eredményei:
Temesvári Poli–Kolozsvári U 3–0,
Brassói Kids Tâmpa–Konstancai Farul 0–5.
CSȘ Târgoviște–Vulpițele Galbene Roman – törölték.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.