Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sepsi OSK: kinézték az FK Csíkszereda korábbi légiósát, de megfizethetetlen számukra

Horváth Bálint Ottó 2024. március 26., 12:48

A hazai élvonalbeli bajnokság egyik kiemelkedő játékosának számít az FCU Craiova argentin labdarúgója. Juan Bauza a Sepsi OSK érdeklődését is felkeltette, ám hatalmas összeget kérnek érte, így gyakorlatilag lehetetlen a szerződtetése.

Sepsi OSK: kinézték az FK Csíkszereda korábbi légiósát, de megfizethetetlen számukra
Juan Bauza a legkeresettebb játékos a craiovai csapatból Fotó: Pinti Attila

A dél-amerikai középpályás romániai kalandja még négy évvel kezdődött, amikor a másodosztályban első szezonját töltő FK Csíkszeredához igazolt. Másfél idényt töltött a székelyföldi együttesnél, ahol hamar meghatározó játékossá vált, összesen 32 mérkőzésen hét gólt és két asszisztot jegyzett, 2021-ben pedig leigazolta az FCU Craiova, amely akkor jutott fel az élvonalba.

Juan Bauza azóta kiemelkedő teljesítményt nyújt az oltyánoknál, jelenleg a legkeresettebb játékos a keretből, és nagy az esélye annak, hogy hamarosan távozik a klubtól.

Az argentin légióst a Sepsi OSK-nál is szívesen látnák az együttesben, a Prosportnak nyilatkozó Diószegi László klubelnök elmondása szerint tetszik nekik Bauza játéka, és lehet illene is a csapatba. Viszont nem tudják leigazolni, anyagi szempontból nem engedhetik meg maguknak, mivel túl nagy összeget kérnek érte.

A tulajdonos emlékeztetett, hogy erre megvolt a lehetőségük, amikor Csíkszeredában játszott, de akkor különböző okok miatt úgy döntöttek, hogy nem szerződtetik.

Fotó: Pinti Attila

Hasonlóan fogalmazott a háromszékiek klubigazgatója, Hadnagy Attila is a Székely Sportnak. Mint mondta, Bauza érdekes játékos, mint páran az élvonalból, de nekik nincsen pénzük arra, hogy megvásárolják, hiszen az az összeg, amit kér érte a craiovai elnök (sajtóinformációk szerint Adrian Mititelu 4 millió euróért válna meg tőle), azt nem tudják megfizetni.

Nem jöhet szóba a leigazolása, nincs olyan költségvetésünk, hogy ilyen nagy összegeket fizessünk. Reméljük, hogy a nyári átigazolási időszakban egy-két olcsóbb játékost, meg tudunk venni”

– közölte.

Közben megjelent egy olyan információ is, miszerint a Sepsi OSK szlovák támadóját, Pavol Safrankót kiszemelte a csapat korábbi vezetőedzője, Cristiano Bergodi által irányított Bukaresti Rapid. Ennek kapcsán Hadnagy Attila elmondta, hogy

Safrankónak a nyárig van szerződése Sepsiszentgyörgyön, és próbálnak vele tárgyalni a hosszabbításról.

Hozzátette, a megállapodása utolsó fél évében bárkivel beszélgethet, őt megkereshették más klubok, de mivel a különböző portálok sokat írnak, nem tudják, hogy ebből mennyi az igazság.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.