Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sem a CFR, sem az U Craiova nem szerzett gólt, több kell a továbbjutáshoz

Székely Sport 2022. augusztus 04., 22:47

Nem volt meggyőző a Kolozsvári CFR és az Universitatea Craiova idegenbeli teljesítménye a labdarúgó Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén.

Sem a CFR, sem az U Craiova nem szerzett gólt, több kell a továbbjutáshoz
Közelebb volt, de nem talált be a kolozsvári gárda Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

A kolozsvári együttes semleges helyszínen, a törökországi Sakaryában zárt kapuk mögött mérkőzött meg a Sahtyor Szoligorszk gárdájával. Az első negyedórában a házigazdának számító fehéroroszoknak két nagy lehetőségük is volt, előbb az olasz kapus, Scuffet, majd a felső léc mentette meg a kolozsváriakat.

Néhány perccel később a CFR is megszerezhette volna a vezetést, a védő, Yuri Matias szintén a kapufát találta el. Ezután átvette az irányítást Dan Petrescu csapata, de a szünetig újabb helyzeteket nem tudott kialakítani.

A folytatásban küzdelmessé vált az összecsapás, veszélyesebben játszott a CFR, amelynek két jó esélye is volt a gólszerzésre, de Debeljuh és Roger lövései elkerülték a kaput. Így maradt a gól nélküli döntetlen a kolozsvári visszavágóra, amelyet jövő csütörtökön 20 órától rendeznek.

Az Universitatea Craiova szintén semleges pályán, a lengyelországi Lublinban lépett pályára az ukrán Zorja Luhanszk ellen, ahol azonban ha kevesen is, de a lelátón lehettek nézők. Az első félidőben ritkán jutottak el a kapuig a craiovaiak, ezzel szemben az ellenfél több alkalommal is betalálhatott volna,  nem járt sikerrel.

A fordulás után viszont az Universitatea volt közelebb a gólhoz, azonban Hanca jó szögből pontatlan volt. Két perccel később a Zorja előnybe került, egy szöglet után Denyiz Nagnojnyi volt eredményes. A hajrára feljavult ugyan a craiovai csapat, de az egyenlítés nem jött össze.

A craiovai visszavágót jövő csütörtökön 20.30-tól játsszák le.

Labdarúgó Európa Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, odavágó:

Sahtyor Szoligorszk–Kolozsvári CFR 0–0.
CFR: Scuffet – Graovac (Braun, 76.), Yuri, Burcă, Camora – Cvek, Boateng (Hoban, 85.), Păun (Jefte, 69.) – Deac, Debeljuh, Roger (Petrila, 85.).

Zorja Luhanszk–Universitatea Craiova 1–0 (0–0).
Gólszerző: Nagnojnyi (55.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.