Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Románia magabiztosan jutott tovább, Magyarország búcsúzott a minifoci Eb-től

Sebestyén Ervin 2024. június 05., 14:41

A román minifutball-válogatott könnyed, 3–0-s győzelmet aratott Georgia ellen az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé. A magyar nemzeti csapat 4–1-re kapott ki Szerbiától, így számukra véget ért a kontinensviadal.

Románia magabiztosan jutott tovább, Magyarország búcsúzott a minifoci Eb-től
A románok menetelése folytatódik, a magyarok búcsúznak a tornától. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Federația Română de Minifotbal

Továbbra is veretlenül menetel a tornán Románia, a csoportjából első helyen jutott tovább, majd az egyenes kieséses szakaszban Georgia legjobbjaival találkozott szerdán délben. Rögtön a találkozó elején megszerezte a vezetést a román válogatott, Mircea Ungur szenzációsan találta el a labdát, majd a későbbiekben eredményes volt Alexandru Nechita és Vlad Mocanu is. A gólok ellenére több ziccert is kihagyott Virgil Bejenaru együttese, viszont így is továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Románia ellenfele a negyeddöntőben a szerda esti Bosznia-Hercegovina–Csehország párharcból kerül ki, a mérkőzést csütörtökön este rendezik.

A magyar nemzeti csapat szintén kiválóan szerepelt az Európa-bajnokságon, Románia mögött a második helyen jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A nyolcaddöntőben Szerbiával találkozott, azonban nem sikerült legyűrnie ellenlábasát. Már a hetedik percben hátrányba került, majd negyedóra elteltével egy gyönyörű ellentámadás végén egyenlített (1–1).

Nem tartott sokáig az öröm, három perccel később ismét előnyt harcolt ki Szerbia, amit végül még kettővel növelt és 4–1-re győzött. Trencsényi János együttese így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

Minifutball Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:
Románia–Georgia 3–0,
Szerbia–Magyarország 4–1.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.