Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kétszer már sikerült, harmadszor is elhódítaná a Román Kupát a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 27., 11:02 utolsó módosítás: 2023. szeptember 27., 11:03

Nagyszebenben kezdi a labdarúgó Román Kupa 2023–2024-es szezon csoportkörének küzdelmeit a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, szerdán este az FC Hermannstadt otthonában lép pályára.

Kétszer már sikerült, harmadszor is elhódítaná a Román Kupát a Sepsi OSK
A Sepsi OSK és a Hermannstadt bő egy hónappal ezelőtt játszott egymással a bajnokságban, a sepsiszentgyörgyi meccs 1–1-es döntetlennel ért véget Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A kupasorozat A csoportjában a címvédő székelyföldi gárda mellett még két élvonalbeli csapat, a Petrolul Ploiești és az FC Hermannstadt, illetve a 2. ligás Vajdahunyadi Corvinul és a Chindia Târgoviște, továbbá a harmadosztályú, Arad megyei Pécskai Progresul szerepel.

A versenykiírás szerint mindegyik együttes három mérkőzést játszik, a korábban ismertetett menetrend szerint a Sepsi OSK ellenfelei a Hermannstadt, a Petrolul és a Corvinul lesznek, tehát mindhárom kalapból érkező csapattal találkozik.

Érdekesség, hogy Liviu Ciobotariu vezetőedző együttese mindhárom meccsén idegenben lép pályára.

A csoportkör végén az első két helyezett továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, azaz a negyeddöntőbe.

Az A csoportban szerdán kezdődnek a küzdelmek, a Sepsi OSK 18 óra 30 perctől (élőben a Digi Sport 1 és a Prima Sport 1 csatornán) az FC Hermannstadt vendége lesz. A két csapat bő egy hónappal ezelőtt játszott egymással a bajnokságban, a sepsiszentgyörgyi meccs 1–1-es döntetlennel ért véget. A nagyszebeni mérkőzést megelőzően Pécskai Progresul–Petrolul Ploiești és Vajdahunyadi Corvinul–Chindia Târgoviște párharcokat rendeznek a nyitófordulóban.

A csoportkör második játéknapját november 1-ére időzítették, amikor a háromszékiek Vajdahunyadon játszanak, majd a december 6-ai zárófordulóban a Petrolullal mérkőznek meg.

Egymás után ötször (!) játszanak idegenben

Rendkívül zsúfolt program elé néz a következő időszakban az előző két bajnoki meccsén vereséget szenvedett sepsiszentgyörgyi együttes, amely a nagyszebeni kupamérkőzéssel kezdődően egymás után ötször játszik idegenben. A kupameccset követően ugyanis szombaton 21 óra 30 perctől a Konstancai Farul vendége lesz a Szuperliga 11. fordulójában, majd október 5-én, csütörtökön 18 órától bepótolja a Kolozsvári CFR elleni elhalasztott találkozót. Aztán négy nap múlva, október 9-én újabb kolozsvári kiszállás következik a Sepsi OSK számára az U otthonában, végül pedig október 19-én játsszák le a másik elmaradt bajnoki összecsapást a Jászvásári Poli ellen.

A Sepsi OSK az előző két idényben nem talált legyőzőre a Román Kupában, és az új szezonban immár sorozatban a harmadik kupagyőzelmére hajt. A Sepsi OSK 2022-ben az FC Voluntari-t múlta felül a bukaresti döntőben, ezzel megszerezte története első trófeáját, az előző kiírás májusi fináléjában pedig éppen a nagyszebeni stadionban büntetőpárbajban hódította el másodszor a serleget a Kolozsvári U-val szemben, ezzel megvédte a címét.

Labdarúgó Román Kupa, 2023–2024-es kiírás, csoportkör, első forduló

A csoport:
szerdán
14 órától Pécskai Progresul–Petrolul Ploiești (FRF.tv),
17 órától Vajdahunyadi Corvinul–Chindia Târgoviște (FRF.tv),
18.30-tól Hermannstadt–Sepsi OSK (Digi Sport, Prima Sport).

B csoport:
csütörtökön
16.15-től Bukaresti Steaua–Kolozsvári Universitatea (Digi Sport, Prima Sport)
18.30-tól CSM Alexandria–Kolozsvári CFR (Digi Sport, Prima Sport)
21 órától FC Botoșani–Bukaresti Rapid (Digi Sport, Prima Sport)

C csoport:
kedden játszották
Zilahi SCM–Galaci Oțelul 1–4 (1–3),
Dinamo–FCU Craiova 1948 1–1 (1–0),
szerdán 21 órától
Nagyváradi Bihar FC–FCSB (Digi Sport, Prima Sport).

D csoport:
kedden játszották
FC Voluntari–Konstancai Farul 2–0 (1–0),
szerdán
16 órától Gloria Buzău–Aradi UTA (FRF.tv),
16.15-től CS Tunari–Universitatea Craiova (Digi Sport, Prima Sport).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.