Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Remekelnek az FK Csíkszereda ifjúsági női futballcsapatai

Dobos László 2023. november 20., 17:27

Két együttessel vesz részt az országos női ifjúsági labdarúgó-bajnokságokban az FK Csíkszereda, és mindkét csapat eddig veretlen. A székelyföldiek U15-ös és U17-es korosztályú alakulata is száz százalékos teljesítménnyel vezeti csoportját.

Remekelnek az FK Csíkszereda ifjúsági női futballcsapatai
Galérianézet
AZ FK Csíkszereda U17-es lánycsapata Mezőpetriben Fotó: FK Csíkszereda

Az elmúlt hét végén az U17-es csapat a Nagykároly otthonában vendégszerepelt, az U15-ös pedig hazai pályán.

Mezőpetriben, a Nagykárolytól 11 km-re fekvő községben játssza hazai mérkőzéseit a Nagykárolyi Daliana.

A hétvégi meccs érdekessége, hogy az FK Csíkszereda a mezőnyjátékost, Fülöp Boglárkát nevezte kapusnak. A fiatal csatár remekül helytállt, nem kapott gólt, a csapat pedig 5–0-ra győzött.

Fotó: FK Csíkszereda

„Mivel a kapusunk, Balog Boglárka nem tudott jönni velünk a kiszállásra. Szerencsére Fülöp Boglárka bevállalta a kapus szerepet és nagyon jól meg is oldotta. A pályára érkezéskor lepődtünk meg csak igazán, amikor

az ellenfél csapatának edzője gumicsizmában rugdosta szét a vakond túrásokat. Innen tudtuk már, hogy nem a futballtudás fog győzni.

Az első félidőben megszenvedtünk a két gólért, mivel nem futballt kellett játszani, hanem harcolni az ellenféllel, a pályával, az időjárással, mivel végig esett az eső, és óriási sár kerekedett. A második félidő jobban ment, kezdtük megszokni a pályát, így még három gólt sikerült lőni. Örülök, hogy a lányok jól reagálták le ezt a hihetetlen szituációt, és sikerült csapatként győznünk” – nyilatkozta Berkeczi Emőke vezetőedző az FK honlapjának.

AZ FK Csíkszereda U17-es lánycsapata Mezőpetriben Fotó: FK Csíkszereda

Női labdarúgás, U17-es korosztályú bajnokság, alapszakasz, 2. csoport, 8. forduló:

Nagykárolyi Daliana SK–FK Csíkszereda 0–5 (0–2),
gólszerzők: Hunyadi Brigitta (20.), Részeg Beáta (28.), Bodor Anita (43.), Eros Teodóra (47. és 53.).
FK Csíkszereda: Fülöp Boglárka – Banea Bianka, Trinfuj Boglárka (Annabelle Nombot, 40.), Denisa Pintea, Bodor Anita, Eros Teodóra, Lőrincz Kitti, Daradics Boglárka (Tulit Kriszta, 60.), Részeg Beáta (Szabó Henrietta, 70.), Nagy Boglárka, Hunyadi Brigitta. Vezetőedző: Berkeczi Emőke

A következő fordulóban (november 22., szerda, 15 óra) az FK a Kolozsvári U Olimpiát fogadja az Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán.

Székely párharc az U15-ösöknél

Harmadszorra játszott egymás ellen az U15-ös női Elit Ligában a bajnokság két székelyföldi együttese, az FK és a Sepsi OSK, és ezt a találkozót is a csíkiak nyerték. „Már az elejétől próbáltuk megtörni az ellenfél védelmét, és negyedóra elteltével sikerült is. Aztán belelendültek a lányok és többször is sikerült gólokat szerezzünk. A második félidőben végig havazott, nehezen lehetett látni, ez kicsit nehezítette a dolgunkat, de végül sikerült gyarapítani a gólok számát” – mondta el a mérkőzés után Portik Helga vezetőedző.

Az FK Csíkszereda U15-ös lánycsapata Fotó: FK Csíkszereda

Női labdarúgás, U15-ös korosztály, Elit Liga, 3. csoport, 7. forduló:

FK Csíkszereda–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 12–0 (6–0),
gólszerzők: Cseke Melánia (11. és 69.), Trinfuj Boglárka (13., 52. és 64.), Annabelle Nombot (14., 24., 27. és 50.), Kádár Noémi (34., 54. és 67.).
FK Csíkszereda: Rusu Kriszta – Andrea Cristina Sandu, Trinfuj Boglárka, Benedek Kincső (Kósa Ágota, 57.), Alexia Georgiana Zănoagă (Máthé Bernadett, 41.), Székely Kincső, Annabelle Nombot, Gáll Boglárka (Páll Vanda, 36.), Orbán Anna, Cseke Melánia, Kádár Noémi. Vezetőedző: Portik Helga.
Sepsi OSK: Kovács Andrea – Bálint Maya Gabriela, Carina Suciu, Szabó-Mánya Renáta, Iacó Orsolya (Szakács Vanda, 58.), Kacza Adelina, Lukács Renáta, Bakk Léna, Tamás Petra, Miruna Boghici (Budi Evelin, 60.), Kacza Annamária (Sara Macovei, 44.). Vezetőedző: Vasile Suciu.

A következő fordulóban (november 25.) FC Botoșani–FK Csíkszereda és Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Estera Țifești mérkőzések szerepelnek a programban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.