Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Pontot szállított az FK Csíkszereda, maradt a felsőházban

Józsa Csongor 2021. február 27., 13:05 utolsó módosítás: 2021. február 27., 15:03

Egy órán keresztül kevés focit mutatott a Temesvári Ripensia és az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 17. fordulójának mérkőzésén. Aztán egy-egy gól született, folytatta a veretlenségi sorozatát a székelyföldi gárda.

Pontot szállított az FK Csíkszereda, maradt a felsőházban
A küzdelem jellemezte a párharcot. Korábbi felvétel Fotó: Gábos Albin

Szombaton délelőtt a labdarúgó 2. Liga alapszakaszának tizenhetedik játéknapján az FK Csíkszereda idegenben, a Temesvári Ripensia otthonában lépett pályára.

A meccset erőteljesebben indította a vendéglátó, a 8. percben szögletet követően sokáig a kapu előterében pattogott a labda, nem tudtak felszabadítani a csíki védők, Rogac pöccintette rá, a kapufáról kifelé pattant, hazaiaké volt az első nagy gólszerzési lehetőség.

Valamivel többet volt játékban a Ripensia az első húsz percben, aztán fokozatosan vette át az irányítást, adogatott mezőnyben az FK. A 30. percben Apró előtt adódott egy kisebb gólszerzési lehetőség: beívelést követően hétről szúrta rá, a játékszer mellé ment.

Küzdelmes első félidőt követően kevés focijelenetet hoztak össze a felek, az eredményjelzőn 0–0 állt.

A második felvonásban is a Ripensia volt a kezdeményezőbb, de az FK Csíkszereda szerezte meg az előnyt. A 60. percben tört meg a jég, Pintéről kapott hosszú indítást Schieb, fejjel megtolta a kimozduló kapus mellett így húzott el, estéből a hálóba pofozta a játékszert (0–1). A szélső egészen jó formában van, egy héttel korábban is betalált

Élénkebb lett a meccs a gólt követően, a 74. percben Gladum tört be a tizenhatoson belül Takács buktatta, a megítélt tizenegyest Neagu a jobb alsóba lőtte (1–1).

A temesváriak megpróbálták otthon tartani a pontokat a végjátékban, a székelyföldiek jól zárták a területeket, igazságosnak mondható döntetlen született.

Zsinórban nyolc összecsapáson nem szenvedett vereséget a másodosztályban az FK Csíkszereda, 25 ponttal jelenleg a rangsor hatodik helyét foglalja el, ami a rájátszás felsőházát jelenti.

Labdarúgó 1. Liga, 17. forduló:

Temesvári Ripensia–FK Csíkszereda 1–1 (0–0).
Electrica Stadion, vezette: Viorel Flueran (Craiova).
Gólszerzők: Alexandru Neagu (74.), illetve Marvin Schieb (60.).
Ripensia: Dobre – A. Macrițchii, Rogac, Lalic, Gladum, V. Macrițchii, Călin (Ene, 75.), Popovici (Tudorache, 75.), Neagu, Piftor, Sokovic. Edző: Cosmin Petruescu.
FK: Rybansky – Apró, Pintér (Palmeș, 82.), Takács, Csűrös, Kelemen, Mészáros, Schieb, Bor, Casiadi, Bara. Edző: Valentin Suciu.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.