Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Pont nélkül maradt a bajnoki nyitányon a Marosvásárhelyi SE

Horváth Bálint Ottó 2022. augusztus 26., 21:31 utolsó módosítás: 2022. augusztus 26., 21:32

Vereséggel kezdte a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságot az újonc Marosvásárhelyi SE, pénteken este 2–1-re alulmaradt a Szászrégeni Avântul otthonában.

Pont nélkül maradt a bajnoki nyitányon a Marosvásárhelyi SE
Nem sikerült megőrizni a döntetlent. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Megyei rangadóval indította a szezont a marosvásárhelyi együttes, a 9-es csoport nyitófordulójában a mezőnyben jóval tapasztaltabb ellenféllel találkozott.

A mérkőzés eleje nagyon rosszul sikerült a vendégeknek, hiszen már az 5. percben gólt kaptak, amikor volt játékosuk, Vlad Bujor talált be. Az első félidő közepére sikerült felvenniük a ritmust, a szünetben azonban még hátrányban voltak.

A második játékrészben feljavult a marosvásárhelyi csapat játéka, a hajrához közeledve sikerült is kiegyenlíteni.

A döntetlent viszont nem sikerült megőrizni, a végén a szászrégeniek büntetőből szerzett góllal mindhárom pontot otthon tartották.

Sütő Szilárd, a Marosvásárhelyi SE vezetőedzője a mérkőzés után úgy nyilatkozott, nagyon rosszul kezdték a meccset, az első negyedórában, húsz percben kicsit megilletődött volt a csapat. Ezen a jövőben változtatniuk kell, mert sz elején nem szabad ilyen előnyt adni az ellenfélnek.

„Aztán a második félidőben kifejezetten jó dolgokat tett a csapat, de a 88. percben nem szabad elveszíteni egy mérkőzést, amikor az ellenfél egy teljesen jogos tizenegyest kapott a saját hibánkból.

A végén már nem szabad olyan dologba belemenni, amiből az ellenfelet ilyen helyzetbe hozzuk. Ekkor egy csapatnak le kell hoznia az egy pontot, vagy meg kell nyernie a meccset, ez a két lehetőség van, de elveszíteni nem lehet” – jegyezte meg a szakvezető.

A következő fordulóban a Marosvásárhelyi SE hazai pályán is bemutatkozik a harmadosztályban, a Kudzsiri Metalurgistult fogadja, amely ellen egyértelműen szeretnének pontot szerezni.

Labdarúgó 3. Liga, alapszakasz, 9-es csoport, 1. forduló:
Szászrégeni Avântul–Marosvásárhelyi SE 2–1 (1–0).
Gólszerzők: Vlad Bujor, Adrian Murar, illetve Csegöldi Ottó.
Marosvásárhelyi SE: Szántó – Bakó, Circa, Csala, Szilágyi, Caliani, Gliga, Ghirca, Moldován, Vecerdea, Csegöldi. Cserék: Molnár, Negrușa – Mihály, Potor, Simon Fehér, Cotoi, Oprea, Greu. Edző: Sütő Szilárd.
Előnyből kapott ki a Nyárádtői Unirea

Vereséggel kezdte a bajnokságot a Nyárádtői Unirea is, amely 2–1-re kapott ki a Kudzsiri Metalurgistul vendégeként. A Maros megyeiek a legjobbkor, a szünet előtt kerültek előnybe Istrate találatával, a házigazdák azonban a második félidőben bő tíz perc alatt fordítottak, a győztes gólt a 80. percben büntetőből szerezték.

Labdarúgó 3. Liga, 2022–2023-as szezon, 9-es csoport, alapszakasz, 1. forduló

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.