Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Papíron kevés esélyt adnak az FK Csíkszeredának

Zátyi Tibor 2024. május 27., 12:38

Pár óra múlva kezdődik az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo osztályozós csata a labdarúgó Szuperligáért. Megnéztük, mit gondolnak a párharcról a fogadóirodák.

Papíron kevés esélyt adnak az FK Csíkszeredának
A számok nem a csíki fiúk sikerét vetítik elő. De ahogy a közhely is szól: a labda kerek, bármi megtörténhet Fotó: Pinti Attila

A Dinamo múlt hétfőn 2–0-ra nyert az első mérkőzésen, így komoly lépést tett, hogy jövőre is az élvonalban focizzon. Az FK Csíkszeredának közel tökéletes játékra és sok gólos győzelemre van szüksége a hétfőn 20 órától kezdődő hazai mérkőzésen ahhoz, hogy búcsúztassa neves ellenfelét.

A fogadóirodáknál egyértelműen a Dinamo a visszavágó és egyben a párharc esélyese.

A hétfő esti meccsen a bukarestiek sikere nagyjából 1,8-szoros pénzt hoz, míg az FK győzelmének szorzója 4,5–4,9 között van. A döntetlent is hasonlóra értékelik a fogadóirodák, nagyjából négyszeres szorzóra.

Nem várnak sok gólt, megközelítőleg 2-3 találattal számolnak a rendes játékidőben, és arra is nagyobb esélyt látnak, hogy mindkét fél be fog találni.

A pontos eredménynél a legtöbb fogadóiroda az 1–1-et látja a legvalószínűbbnek (7-es szorzó), ezután az egy- és kétgólos Dinamo győzelemre adják a legkevesebb pénzt (7-es, illetve 8-as szorzó), majd a gólnélküli döntetlen következik (9,5–12), a szoros csíki siker 12–15-szörös szorzót kapott.

Arra már jóval kevesebb esélyt látnak, hogy az FK hosszabbításra mentse a találkozót (a 2–0 23–25-szörös, míg a 3–1 34–45-szörös pénzt jelentene), és az gyakorlatilag esélytelen a fogadóirodáknál, hogy Ilyés Róbert legénysége a rendes játékidő alatt maga javára fordítsa a párharcot (pl. a 3–0 56–75-szörös szorzó).

Mindent egybevetve a Dinamo sikerével számolnak mindegyik fogadóirodánál, legvalószínűbb forgatókönyv szerintük az, hogy a vörös kutyák a szünetben vezetni fognak és meg is nyerik a visszavágót (2/2 – 2,75). Az első meccshez hasonló visszavágó – szünetben döntetlen, végén a Dinamo nyer – közel ötszörös pénzt hozna, az FK sikere legalább nyolcszoros többletet jelentene (1/1 – 7,3, X/1 – 9,5).

A párharc győztesénél a Dinamo sikere mindössze 1,02-szeres szorzóval áll, míg az FK szuperligás álmainak megvalósulására 11-szeres pénzt hozna a házhoz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.