Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Otthon nem nyertek, idegenben javíthatnak a mérlegen a válogatottak

Sebestyén Ervin 2022. március 29., 12:24 utolsó módosítás: 2022. március 29., 12:30

Mind a magyar, mind a román labdarúgó-válogatott kedden este barátságos összecsapást játszik. Mindketten vereséggel indították a naptári évet, így kisebb nyomás van rajtuk.

Otthon nem nyertek, idegenben javíthatnak a mérlegen a válogatottak
A kezdőcsapatban kaphat helyet az újonc, Ádám Martin (jobbra) Fotó: Facebook/Magyar Labdarúgó Szövetség

Pénteken a Görögország elleni 1–0-s vereséggel debütált Románia kispadján Edward Iordănescu, akit január végén nevezett ki a Román Labdarúgó-szövetség. A 43 éves szakember együttese ezúttal Netanya városába utazott, hogy kedden 20 óra 45 perctől megmérkőzzön Izrael nemzeti gárdájával. Nem lesz könnyű dolguk ezúttal sem, hiszen több hiányzójuk is van.

A legnagyobb érvágást Ianis Hagi és George Pușcaș kimaradása jelentheti, akik kihullásával sokkal halványabb lehet a románok támadójátéka.

Továbbá nem lesz ott Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Florin Tănase és Alexandru Maxim sem, akik legutóbb még hadra foghatóak voltak.

Octavian Popescu és Radu Drăgușin a görögök elleni összecsapás során öltötte magára először a nemzeti mezt, valószínű, hogy ezúttal gyarapítják válogatottságbeli meccseiknek számát ezen a párharcon.

Marco Rossi legénysége sem büszke a szerbek elleni vereségre, főleg miután az üres kapuba sem sikerült betalálniuk az utolsó pillanatokban. A magyar válogatott soron következő mérkőzése Belfastban kerül megrendezésre, kedden 21 óra 45 perctől az északírek nemzeti csapatával néznek farkasszemet.

A szerbekkel szembeni összecsapáshoz képest Gulácsi Péter kimaradása lehet a legnagyobb probléma,

a kapus fájdalmat érzett a jobb lábában, Rossi pedig nem szeretett volna kockáztatni, visszaküldte klubcsapatába. A legutóbbi barátságos mérkőzés során Callum Styles is bemutatkozott a magyarok színeiben, a szövetségi kapitány elmondása szerint ezúttal könnyedén a kezdőcsapatban kaphat helyet, akárcsak a másik újonc, Ádám Martin.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.