Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Összecsap a két megye bajnoka

Gergely Imre 2022. június 18., 11:23

Szombaton rendezik a labdarúgó 3. Ligába szóló osztályozós párharcok első mérkőzéseit. Hargita megye bajnoka, a Gyergyószentmiklósi VSK Maros megye legjobbja, a Marosvásárhelyi SE otthonában játszik szombaton délután. A Kovászna megyei pontvadászatot megnyert Baróti VSC-re lehetetlen küldetés vár a Gyulafehérvári CSU otthonában.

Összecsap a két megye bajnoka
A Gyergyói VSK kinőtte a megyei bajnokságot, szintet lépne Fotó: Beliczay László

A Román Labdarúgó-szövetség már februárban kisorsolta az osztályozós párharcokat, eszerint Maros és Hargita megyék bajnokai egymással harcolnak a feljutásért, akárcsak Fehér és Kovászna megyék első helyezettjei.
Az oda-visszavágós párharcok első mérkőzéseit szombaton 18 órától rendezik, a visszavágókat pedig jövő szombaton 17.30-tól.

A 4. Liga Hargita megyei csoportját uralta a Gyergyószentmiklósi VSK, húsz mérkőzést megnyert, mindössze egy találkozón játszott döntetlent, és csak egyszer hagyta el a pályát vesztesen. A VSK 128 gólt rúgott, és csupán húszat kapott, tizenöt pont előnnyel lett bajnok. Emellett megnyerte a Román Kupa megyei szakaszát is.

Mindenképpen azért megyünk, hogy nyerjünk. Miután kiderült, hogy az MSE lesz az ellenfél, megnéztük egy mérkőzésüket Vásárhelyen, tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk. Úgy gondolom, képesek vagyunk megnyerni ezt a párharcot és elérni a célunkat, hogy feljussunk a 3. Ligába

– fogalmazott Rokaly Attila, a VSK csapatvezetője.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Hozzátette, döntő tényező, hogy melyik csapat lesz jobban felkészülve és erőnlétileg ki fogja jobban bírni ezt a 90 percet. Egy taktikus mérkőzésre számít, ahol egyik fél sem fog kockáztatni, hiszen még a visszavágóra is gondolni kell. Gyergyószentmiklósról ugyan szervezetten nem utazik Marosvásárhelyre szurkolótábor, de várhatóan sok gyergyói ott lesz a lelátón, régóta várnak arra a labdarúgás kedvelői, hogy a városnak ismét harmadosztályos csapata legyen.

Az MSE is uralta a Maros megyei pontvadászatot, az elitbajnokság alapszakaszában tizenöt győzelme mellett egyszer játszott döntetlent, míg a rájátszásban hét meccsből hét győzelmet aratott, gólkülönbsége is pazar: 138 rúgott és 10 kapott gól. A bajnoki cím mellé természetesen behúzta a Román Kupát is.

Fehér Csaba, a Marosvásárhelyi SE koordinátor edzője elmondta, az év elején három célt tűztek ki, amiből eddig kettőt megvalósítottak, a megyei bajnokságban és a kupában győztek, és most az osztályozót is szeretnék megnyerni.

„Érett és összeszokott csapattal találkozunk, amely korábban már részt vett az osztályozón, és olyan játékosai vannak, akik már megjárták a 3. Ligát, de még a másodosztályban is játszottak. A kitartó munka, amit az előző években végeztünk, mostanra elkezdett beérni. Nagy lépés lenne a marosvásárhelyi labdarúgás számára, ha a csapatnak sikerülne feljutni a 3. Ligába, ez ugyanis meghatározó lehet a következő évekre nézve” – nyilatkozta Fehér Csaba.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Hozzátette, meg vannak győződve arról, hogy nagyon sok vásárhelyi szurkoló kilátogat a víkendtelepi füves pályán rendezendő szombati mérkőzésre, ahol telt házra számítanak.

Kovászna megye friss bajnoka, a Baróti VSC Gyulafehérvárra utazik, ellenfele, a helyi CSU nyerte Fehér megye bajnokságát és Román Kupáját is.

Komolyan vesszük a selejtezőt, hiszen ez is egy tökéletes erőpróba számunkra. Külön öröm, hogy tizenhat év után ismét sikerült egy ilyen kiváló eredményt elérnünk a megyei bajnokságban. Már pénteken elindulunk a megmérettetés helyszínére, picit vegyük át a hangulatot és tudjunk felkészülni minden szempontból. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de mindent beleadunk

– mondta Lázár Attila, a Baróti VSC gólkirálya.

A rutinos támadó azt is elmondta, hogy ugyan nem számíthatnak mindenki játékára, de igyekeznek mindenkit megfelelően pótolni minőségben.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.