Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Óriási meglepetés: hazai pályán esett ki a CFR az örmények ellen

Sebestyén Ervin 2022. július 14., 00:26 utolsó módosítás: 2022. július 14., 10:03

Szerda este rendezték a Kolozsvári CFR–Pjunyik Jereván labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező második felvonását, miután Örményországban gól nélküli döntetlent játszottak. A mérkőzésen bőven volt miért izgulni, drámai körülmények között esett ki a CFR.

Óriási meglepetés: hazai pályán esett ki a CFR az örmények ellen
Boateng találatával korán előnybe került a Kolozsvári CFR, mégsem sikerült továbbjutni Fotó: Facebook/Kolozsvári CFR

Az összecsapást a Dr. Constantin Rădulescu arénában rendezték, ahol nem kellett sokat várni az első hazai lehetőségre: alig egy perc elteltével Păun próbálkozott egy távoli lövéssel, amit Yurchenko tolt ki szögletre.

A következő helyzet a hatodik minutumban adódott a kolozsváriak előtt, egy szabadrúgást követően Deac ívelte be a labdát pontosan Boateng fejére, aki hat méterről nem hibázott és a kapuba bólintotta a játékszert, ezzel 1–0-s előnyhöz juttatva csapatát.

Maradtak támadásban a hazaiak, alig negyedóra elteltével Păun ismét lőtt, most a tizenhatos széléről küldte rá a labdát, ami a keresztlécen csattant, maradt az egygólos különbség a csapatok között. A 26. percben Manea próbálkozott fejjel, azonban a kapufa ezúttal sem a kincses városiakat segítette, nem tudta megduplázni előnyét a Kolozsvári CFR.

Az első félidő komolyabb Pjunyik lehetőség nélkül ért véget, így egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazaiak egygólos előnye.

A második játékrész közepéig egyik csapat sem tudott igazán nagy gólhelyzetet kialakítani, az 59. percben Deac vette célba a rövid sarkot szabadrúgásból, de Yurchenko ezúttal is a helyén volt és védeni tudott.

A hátralévő időben küzdött becsülettel a Pjunyik, aminek a 89. minutumban meg is lett az eredménye: egy beadást követően Gajic fejelt a hazaiak kapujába hét méterről, ezzel szinte a semmiből módosították 1–1-re az állást.

Fotó: Facebook/Kolozsvári CFR

A rendes játékidő utolsó pillanataiban Boateng és Petrila is továbblőhette volna a CFR-t, de egyikük sem talált kaput, így 1–1-es állásnál következett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Az első ráadás elején Petrila Deactól kapott egy zseniális labdát, a ziccert pedig nem hibázta el hat méterről, így a 94. percben ismét előnyhöz jutott az erdélyi együttes, 2–1. A 108. minutumban Andrei Burca követett el szabálytalanságot a saját tizenhatosán belül, így büntetőhöz jutott az örmény gárda.

A labda mögé Harutyunyan állt, azonban nem sikerült túl járnia Bălgrădean eszén, aki megfogta a játékszert és ezzel maradt a 2–1-es CFR előny. Már úgy tűnt, hogy innen már nincs visszaút az örmények számára, azonban a 119. percben nem tudtak felszabadítani a hazai védők, így Gajic ismét egyenlített, ezzel pedig büntetőkre mentette az összecsapást.

A büntetőpárbaj során Petrila és Camora is hibázott, így 4–3-ra kikapott a Kolozsvári CFR és kiestek a legrangosabb európai kupasorozatból a selejtező első körében.

A kincses városiak így a Konferencia Ligában folytatják a menetelésüket, ahol az Inter Escaldes (andorrai) lesz az ellenfelük.


Labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező, 2. mérkőzés:

Kolozsvári CFR–Pjunyik Jereván 1–1, hosszabbítás után: 2–2, büntetőkkel: 3–4 
Gólszerzők: Boateng (6.), Petrila (94.), illetve Gajic (89.,119.).
Továbbjutott a Pjunyik Jereván.

CFR: Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Deac (Muhar 114.), Boateng (Yuri Matias 114.), Cvek (Bordeianu 87.) – Păun (Petrila 71.), Debeljuh (Dugandzic 87.), Roger (Yeboah 96.). Vezetőedző: Dan Petrescu.

Pjunyik: Yurchenko – Juninho, Vakulenko, Gajic, Kovalenko – Cociuc, Renzo Jose, Gonzalez – Dashyan, Otubanjo, Nenadovic. Vezetőedző: Iegishe Melikian.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.