Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Óriási bombagólokat lőttek a románok, magabiztos győzelem Moldovában

Sebestyén Ervin 2022. november 20., 22:40

Második barátságos meccsét játszotta a román labdarúgó-válogatott novemberben, ezúttal idegenben léptek pályára a moldovai nemzeti csapat ellen. Edward Iordănescu szövetségi kapitány legénysége mindent belőtt, 5–0-ra sikerült nyerniük.

Óriási bombagólokat lőttek a románok, magabiztos győzelem Moldovában
A románok ezúttal mindent belőttek, hatalmas gólokkal verték Moldovát Fotó: frf.ro

A vasárnap esti összecsapás kiválóan indult a románok számára, a kilencedik percben egy hatalmas góllal szerezték meg a vezetést. Pușcaș átadását követően Moruțan cselezte magát helyzetbe, lövése védhetetlenül vágódott a jobb felsőbe (0–1). Nem sokkal később Rață esett el a román kapu előterében, viszont a játékvezető sípja néma maradt.

A 21. minutumban nagyon közel jártak a vendégek az újabb gólhoz, Drăguș próbálkozása a kapufán csattant. Pár perccel a szünet előtt mégis sikerült megduplázni az előnyüket, Denis Drăguș vezethette a labdát a moldovaiak kapujára, a védők nem léptek ki rá, erős lövése a hálóban kötött ki (0–2).

A fordulást követően nem sokat változott a játék képe, a románok maradtak támadásban, ez a 61. percben ismét góllá érett: Cicâldău szenzációsan lőtte ki a jobb felsőt szabadrúgásból, a kapusnak esélye sem volt (0–3).

Még itt sem állt le Edward Iordănescu szövetségi kapitány legénysége, a 71. minutumban Paraschiv harcolt ki egy büntetőt, amit ő maga értékesített, ezzel tovább növelve a románok előnyét (0–4).

A hajrára is maradt egy gól, a 89. percben Rus volt eredményes, ezzel már 0–5-re módosította az állást.

A sepsi OSK két labdarúgója, Marius Ștefănescu és Nicolae Păun is lehetőséget kapott csereként beállva. Előbbi a 62. percben, utóbbi a 78. minutumban állt be.

A románok javítottak a szlovénok elleni 2–1-es vereség után, ez volt az utolsó összecsapásuk az Eb-selejtezők kezdete előtt.

Labdarúgó barátságos mérkőzés,
Moldova–Románia 0–5
gólszerzők: Moruțan (9.), Drăguș (40.), Cicâldău (60.), Paraschiv (71. – büntetőből) és Rus (89.)

Románia: Târnovanu – Manea (Pantea 70.), Rus, Burcă (Drăgușin 70.), Opruț – Olaru, Băluță, Cicâldău (Păun 78.) – Moruțan (Sefer 62.), Pușcaș (Paraschiv 70.), Drăguș (Ștefănescu 62.). Szövetségi kapitány: Edward Iordănescu.
Moldova: Celeadnic - Plătică, Dumbrăvanu, Bolohan, Armaș, Reabciuk - Rață, Ioniță - Postolachi, Motpan, Danașcan. Szövetségi kapitány: Serghei Clescenco.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.