Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Online történik a futball vb-selejtezők sorsolása

MTI 2020. október 25., 13:56

December 7-én, Zürichben rendezik a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőcsoportjainak sorsolását. A nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának beszámolója szerint az esemény a koronavírus-járvány miatt ezúttal csupán virtuális lesz, a tagszövetségek képviselői sem vehetnek részt rajta.

Online történik a futball vb-selejtezők sorsolása

Az 55 európai válogatottat tíz csoportra osztják, ötben öt, ötben pedig hat csapat szerepel majd, a selejtezősorozat jövő év márciusától novemberig tart. A tíz csoportgyőztes kijut a vb-re, a második helyezettek pedig pótselejtezőt játszhatnak. A rájátszásba bekerül a Nemzetek Ligája két legjobb olyan csoportgyőztese is, amely nem kvalifikált közvetlenül a világbajnokságra vagy a pótselejtezőre.

Az afrikai, az ázsiai és a dél-amerikai selejtezősorozat már zajlik, ezekből összesen 146 mérkőzést játszottak le. A katari tornán a házigazdák automatikus résztvevők, a további 31 hely közül 13-ért versengenek majd az európai válogatottak. A zürichi sorsolás előtt – a november 26-i világranglista alapján – a válogatottakat hat kalapba sorolják majd.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.