Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Unalmas döntetlennel hangoltak az Eb-re a románok

Zátyi Tibor 2024. március 22., 23:54

Az elvártakhoz képest jóval szerényebb teljesítménnyel rukkolt elő pénteken este a román labdarúgó-válogatott, a Nemzeti Arénában unalmas felkészülési meccsen döntetlent játszott a gyengébb játékerőt képviselő Észak–Írországgal.

Unalmas döntetlennel hangoltak az Eb-re a románok
Dennis Man villanása az egyenlítést jelentette Fotó: frf.ro

Kisebb meglepetésre korán, a 7. percben megszerezték a veztést az észak-írek, tanítanivaló ellentámadás végén első válogatott meccsén lehetőséget kapott Jamie Reid kiválóan emelte át a labdát a tehetetlen Niță felett. A bátran, ambíciósan játszó vendégek megnehezítették a hazai védelem dolgát, már a románok térfelén labdákat szereztek, veszélyes helyzeteket dolgoztak ki, de nem tudtak élni lehetőségeikkel.

A román csapat viszont jóval pragmatikusabb volt a kapu előtt, Dennis Man egyéni akcióját követően egyenlített a játékrész derekán. Ezután bátrabban játszott Románia, ám az észak-írek tizenhatosánál elfogyott a lendület, így több lehetőség nem is alakult ki a szünetig.

A második félidő a kísérletezésé és a cseréké volt, így a foci háttérbe szorult, a lelkes észak-ír rohamokat sehol sem lehetett látni. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de fölényük steril volt, pontatlan távoli lövések és veszélytelen játék jellemezte őket.

Így nem is lett csoda, hogy a meccs végül 1–1-es döntetlennel ért véget. Következik kedden a madridi Metropolitano Stadionban a Kolumbia elleni felkészülési mérkőzés, amelyen jóval jobb teljesítményre van szüksége a trikolóroknak.

Felkészülési mérkőzés:
Románia–Észak-Írország 1–1 (1–1),
gólszerzők Man (23.), illetve Reid (7.)
Románia: Niţă – Mogoş (Sorescu, 46.), Drăguşin, Burcă (Racovițan, 75.), Manea – Cicâldău (Olaru, 62.), R. Marin (Șut, 75.) – Man (Hagi, 75.), Stanciu, Coman (Mihăilă, 62.) – Puşcaş. Szövetségi kapitány: Edward Iordănescu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.