Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Több székelyföldi labdarúgó is behívót kapott a romániai válogatottba

Dobos László 2023. november 14., 13:57

Az FK Csíkszereda és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK is ad játékosokat a romániai felnőtt és utánpótlás labdarúgó-válogatottaknak, amelyek a következő napokban hivatalos nemzetközi mérkőzéseket játszanak.

Több székelyföldi labdarúgó is behívót kapott a romániai válogatottba
Marius Corbuék pénteken este Albániával, kedden pedig Svájc ellen lépnek pályára Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

Románia szombaton 21.45-től Felcsúton, a Pancho Arénában Izrael ellen játszik Eb-selejtezőt, kedden este pedig Svájcot fogadja Bukarestben. A keret tagja Marius Ștefănescu, a Sepsi OSK játékosa, de a behívottak között található két olyan játékos is, akik az elmúlt időszakban szintén a háromszékieknél futballoztak: Adrian Rus (Páfosz, ciprusi) és Andres Dumitrescu (Slavia Praga).

Ide kapcsolódó hír, hogy a Sepsi OSK további két labdarúgója kapott meghívót: Isnik Alimi Észak-Macedóniát erősíti, Vitalie Damașcan pedig a moldovai válogatottat. Pénteken este a macedónok Olaszország vendégei lesznek Rómában, a moldovaiak pedig Albániát látják vendégül Kisinyovban.

A Székelyföld Labdarúgó Akadémia neveltje, a magyarcsügési Marius Corbu az U21-es romániai válogatottba kapott behívót. A Puskás Akadémia játékosára két mérkőzés vár: pénteken este Albániát fogadják a bukaresti Giulești stadionban, kedden pedig Svájc ellen lépnek pályára Neuchâtelben.

Mindkét székelyföldi csapat képviselve lesz Románia U20-as válogatottjában, amely pénteken Németországot fogadja Nagyszebenben. A keretnek tagja Gergely Botond (FK Csíkszereda) és Denis Rența (Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK).

Románia U18-as válogatottja csütörtökön és vasárnap Olaszország ellen játszik két felkészülési mérkőzést Chiajnán, a hazai keretnek tagja Alexandru Ureche, az FK Csíkszereda hátvédje is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.