Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Országot vált, Kisvárdán folytatja a kolozsvári magyar kapustehetség, Hindrich Ottó

Székely Sport 2022. május 31., 11:09

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Kisvárdára kerül kölcsönbe Hindrich Ottó, a sorozatban ötödik román bajnoki címét megszerző Kolozsvári CFR tehetséges kapusa.

Országot vált, Kisvárdán folytatja a kolozsvári magyar kapustehetség, Hindrich Ottó
Hindrich Ottó tizenkilenc 1. ligás bajnokin védte a CFR kapuját a mögöttünk hagyott idényben Fotó: Pinti Attila

 A prosport.ro keddi cikke szerint a 19 éves Hindrich Ottó kölcsönben Kisvárdán folytatja a pályafutását. „Igen, a szerződést aláírtuk. Egy évre érkezik kölcsönbe a kapus, de a megállapodás továbbértékesítési részesedést, illetve vételi lehetőséget is tartalmaz számunkra” – erősítette meg a Nemzeti Sportnak a hírt Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója.

A CFR saját nevelésű kapusa, Hindrich Ottó ebben az idényben a bajnoki mérkőzéseinek közel felén, 19 találkozón védett, tizenkét meccsen nem kapott gólt. Rendszeresen behívták a román U20-as és U21-es válogatottba. Utóbbi júniusra tervezett mérkőzéseit viszont egy sérülés miatt kihagyja.

A Romániában a fiatal kora miatt – 17 évesen debütált az első csapatban – Gianluigi Donnarummához is hasonlított kapus esetében nem először röppen fel olyan hír, hogy magyarországi klubhoz igazol. Ioan Varga, a CFR főrészvényese a télen elmondta, hogy elutasították a Puskás Akadémia Hindrichért tett 700 ezer eurós ajánlatát, márciusban pedig, a Krónikának adott interjújában elmondta, hogy számára előrelépés lenne az NB I valamelyik élcsapatához igazolni.

Révész Attila az NSO-nak elmondta, Hindrich szerződtetése az új idényben ismét bevezetésre kerülő, úgynevezett „fiatalszabály” miatt is előnyös lehet a klub számára, hiszen az MLSZ az U21-es játékosok szerepeltetéséért külön támogatásban részesíti a klubokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.