Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nincs meglepetés: Portugália és Lengyelország utazik Katarba

Zátyi Tibor 2022. március 30., 00:09

Újabb két névvel bővült a katari labdarúgó-világbajnokság mezőnye, Portugália és Lengyelország kijutott az év végi seregszemlére.

Nincs meglepetés: Portugália és Lengyelország utazik Katarba
Magabiztos játék a portugáloktól, ott lesznek a katari vébén Fotó: Facebook/Seleções de Portugal

A vébé-selejtezők három döntőjéből kettőt rendeztek kedden este. A portói Dragao stadionban a törököket búcsúztató portugálok, illetve az óriási meglepetésre az Eb-címvédő olaszokat kiejtő észak-macedónok találkoztak. Az újabb világraszóló tett elmaradt a vendégektől, nem tudták áttörni a 2016-os Európa-bajnok védelmét, a hazaiak pedig támadásban jóval veszélyesebbek voltak.

Habár csak háromszor találták el a macedónok kapuját, ebből két gól is született, mindkettőt Bruno Fernandes szerezte, az elsőt Cristiano Ronaldo, a másodikat Diogo Jota lekészítéséből. A portugálok sikerét nem veszélyeztette semmi, így a luzitánok ott lesznek a világbajnokságon.

A meccsen bő negyedórát játszott a Sepsi OSK középpályása, Stefan Askovszki.

Jóval kiegyenlítettebb volt a lengyel–svéd csata a chorzówi stadionban, ahol a hivatalos számok szerint teltház, mintegy 54 ezer néző szurkolta végig a mérkőzést. Az első félidőben a svédek játszottak veszélyesebben, de nem tudták legyőzni Szczesnyt. Térfélcserét követően gyorsan megváltozott a játék képe, büntetőhöz jutottak a hazaiak, a tizenegyest pedig Robert Lewandowski magabiztosan értékesítette. A svédek játéka visszaesett, a lengyelé pedig feljavult, olyannyira, hogy a 72. percben Zielinski használt ki egy védelmi hibát és növelte kettőre csapata góljainak számát.

A hajrára hiába érkezett a 40 éves Zlatan Ibrahimovic, a svédek nem tudtak veszélyeztetni, így a helyzeteiket hatékonyan kihasználó lengyelek készülhetnek az év végi világbajnokságra.

A harmadik ágon a háborús helyzet miatt majd csak a nyáron rendezik meg a Skócia–Ukrajna találkozót, melynek győztese majd a walesiekkel találkozik a döntőben.

Vilgábajnoki selejtező, döntők

Portugália–Észak-Macedónia 2–0 (1–0)
Gólszerző: Bruno Fernandes (32., 65.)

Lengyelország–Svédország 2–0 (0–0)
Gólszerzők: Lewandowski (49. – 11-esből), Zielinski (72.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.