Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem játszott veszélyesen a román válogatott, ki is kapott a görögöktől

Zátyi Tibor 2022. március 25., 22:39

Vereséggel mutatkozott be a román labdarúgó-válogatott kispadján Edward Iordănescu, a trikolórok pénteken este felkészülési mérkőzésen kaptak ki a görögöktől.

Nem játszott veszélyesen a román válogatott, ki is kapott a görögöktől
Cicâldău és társai nem tudták megörvendeztetni a hazai szurkolókat Fotó: frf.ro

A bukaresti Steaua Stadionban rendezett találkozó mindkét oldalon debütmeccs is volt, hiszen míg a hazaiaknál Edi Iordănescu, a vendégeknél Gus Poyet először irányíthatta a kispadról csapatát.

Az első félidőben a hazaiak Chiricheș és Mitriță révén próbálkoztak gólszerzéssel, míg a vendégek be is találtak, ám Giakumakisz gólját a 22. percben les miatt érvénytelenítették. A görögök amúgy aktívabbak voltak támadásban, Nițănek többször dolga akadt, a játékrész hajrájában viszont már ő is verve volt.

Egy görög támadásra nem reagált időben a román védelem, a beívelt labdára pedig jól érkezett Buhalakisz és a két középvédő közül a hálóba fejelt (0–1).

A görögök a második félidőben is jól védekezték le a területeket, a román támadásokban nem volt veszély. Aztán Poyet megbontotta csapatát, érkeztek a cserék és így vissza is esett a görög csapat teljesítménye. Hazai oldalon két debütáns is volt, a 63. percben Octavian Popescu, a 86.-ban pedig Radu Drăgușin is pályára lépett.

Idővel a román csapat átvette a mérkőzés irányítását, a görögök támadásában gyakorlatilag már nem is számítottak, előnyük megtartására törekedtek.

A hazaiaktól Adrian Rus egyenlíthetett volna, ám előbb a kapufán csattant a fejese, majd Vlahodimosz hatalmasat nyújtva hárította a MOL Fehérvár játékosának bólintását – ezek voltak a legnagyobb román lehetőségek.

Az utolsó percekben már csak a védekezéssel voltak elfoglalva a görögök, a hazaiak pedig nem tudták feltörni a reteszt. Pontatlanok is voltak, hiszen Rus fejesén kívül egy próbálkozás sem találta el a kaput, pedig volt lövés bőven.

Kedden ismét pályán a válogatott, 20.45-től Izrael vendége lesz.

Felkészülési mérkőzés

Románia–Görögország 0–1 (0–1)

Gólszerző: Buhalakisz (39.).
Románia: Niță – Rațiu, Chiricheș, Rus (Drăgușin, 88.), Camora (Toșca, 75.) – Marin, Bordeianu (Mihăilă, 75.) – Cicâldău, Mitriță (O. Popescu, 62.), Maxim (Ivan, 62.) – Pușcaș (Fl. Tănase, 61.). Szövetségi kapitány: Edward Iordănescu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.