Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fél lábbal már az Eb-n a magyar labdarúgó-válogatott?

Székely Sport 2023. szeptember 13., 18:57

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a szeptemberi selejtezők után 97 százalékos esélye van kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra.

Fél lábbal már az Eb-n a magyar labdarúgó-válogatott?
Nyolc meccse veretlen a magyar válogatott, közel a kijutás az Eb-re Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A magyar válogatott tíz pontjával és egy meccsel kevesebbet játszva a G csoport éléről várja az Eb-selejtezők október 14-i folytatását.

Júniusban még kilencven százalékra kalkulálták a magyarok egyenes ági kvalifikációját – írja az M4Sport. Az újabb két forduló elteltével, melyből csak az egyiken, Szerbia idegenbeli legyőzésekor volt érdekelt Marco Rossi csapata,

a számok alapján már-már biztosnak tűnik a részvétel a 2024-es németországi tornán.

Matematikailag még egyetlen válogatott sem csatlakozott a házigazdához, ám Portugália (99,99 százalékkal), Franciaország, Anglia, Ausztria, Belgium, Skócia és Horvátország is minimum 99 százalékos kijutási eséllyel várja a folytatást. De a magyaron kívül a spanyol, a svájci, a holland válogatott kijutása is a küszöbön áll (97%).

Szerbia kilátásait is magasra teszi a kimutatás (93 százalékra), míg Csehországét, amellyel felkészülési mérkőzésen 1–1-et játszott a magyar csapat, valamicskével ez alá (86 százalékra).

Románia helyzete egyelőre nem túl biztató, a Gracenote-nál a kijutásra pályázó húsz válogatott rangsorának végén áll 66 százalékkal, a szlovákoknak 64%, míg a finneknek 60% esélyt jósolnak.

A rendező mellé a tíz Eb-selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon jut ki (20 csapat), a fennmaradó három hely pedig – a Nemzetek Ligája legutóbbi végeredménye alapján – pótselejtezőn talál gazdára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.