Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

El Sawy és Kovács is játszott, elitkörös lett Románia

Székely Sport 2022. szeptember 27., 18:44 utolsó módosítás: 2022. szeptember 27., 18:50

Az U19-es korosztályú román labdarúgó-válogatott kedden délután legyőzte Ausztriát a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó fordulójában, így továbbjutott a kvalifikáció következő körébe.

El Sawy és Kovács is játszott, elitkörös lett Románia
Az utolsó meccs döntött, a fiúk pedig legyőzték az esélyesebbnek tartott osztrák válogatottat Fotó: frf.ro

A Voluntari-on rendezett mérkőzésnek nagy volt a tétje, hiszen a győztes biztosan továbbjut az Eb-selejtező elit körébe. A házigazda román válogatott két ponttal várta a meccset (Lettországgal és Litvániával is 0–0-t játszott), míg az osztrákok egy győzelemmel (Litvánia ellen 2–0) és egy döntetlennel (Lettországgal 0–0) érkeztek.

A házigazda Burnete révén a szünet előtt megszerezte a vezetést, majd a szünetet követően a csereként beállt Radaslavescu növelte kettőre az előnyt. Az osztrákok nagyot hajráztak, ám Dincă kapus magabiztosan hárította a próbálkozásokat.

A meccsen fél órát játszott az FK Csíkszereda két játékosa, Omar El Sawy és Kovács Márk.

A csoportból – amelynek küzdelmeit Bufteán és Voluntari-on rendezték – végül Románia és Lettország lépett tovább az elit körbe. A következő kvalifikációs szinten dől el, hogy mely hét együttes csatlakozik a házigazda Máltához a 2023-as Európa-bajnokságon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.