Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az ultrák hátat fordítanak a román fociválogatottnak

Józsa Csongor 2023. november 09., 17:02

Szinte félezer román szurkoló lehet a Pancho Arénában. A jegyek elkeltek az Izrael elleni Eb-selejtezőre. A szervezett szurkolótáborok mind távol maradnak, nem utaznak el.

Az ultrák hátat fordítanak a román fociválogatottnak
Az eddigi információk szerint 462 román szurkoló lesz majd a lelátókon Fotó: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

November 18-án Felcsúton, a Pancho Arénában játssza a román labdarúgó-válogatott az Izrael elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőmeccsét. A mindössze 3800 férőhelyes stadionban összecsen 462 román szurkoló lesz, ennyi belépőt adott az izraeli szövetség.

Ezek szerdán négy óra alatt el is fogytak.

Több drukkercsoport is hátat fordított a nemzeti együttesnek, az Uniți sub tricolor (Együtt a trikolór alatt) nevű csoport közleményt is kiadott, amelyben bejelentette, hogy nem vesz részt a Budapest melletti mérkőzésen. De más támogatói csoport sem utazik Magyarországra az Izrael elleni találkozóra. Ezek a Honor Et Patria, Camarazii és a Dulce Românie 1918. Nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz szervezett szurkolás a lelátókon.

A román ultrákat az bosszantotta, hogy a jegyvásárláshoz meg kell adniuk személyi adataikat az Izraeli Labdarúgó Szövetségnek. A belépőket csak egyénileg lehetett megvásárolni.

A hírhedt Uniți sub tricolor szurkolói csoportosulás Fotó: Facebook/unitisubtricolor2013

„Miután alaposan felkészültünk a jeruzsálemi, majd a felcsúti utazásunkra, csalódottsággal vettük tudomásul a meccsjegyek megvásárlásának feltételeit, amelyek szigorúbbak, mint valaha, és teljesen ellentétesek elveinkkel, amelyektől soha nem tértünk el.

A jegyeket csak egyénileg, névre szólóan és mindenekelőtt azzal a feltétellel lehet megrendelni, hogy az Izraeli Labdarúgó Szövetség honlapján szurkolói fiókot kell létrehozni, ahol a személyes adatokat tartalmazó dokumentum – személyi igazolvány vagy útlevél – egyértelmű képének elküldésére köteleznek.

Ezt az intézkedést visszaélésszerűnek, túlzottnak és önkényesnek tartjuk, amelynek célja egyértelműen a megfigyelés, és amellyel még soha nem szembesültünk mérkőzésen” – áll a közleményben.

Az Uniți sub tricolor tábora félbeszakította a Románia–Koszovó mérkőzést, „Koszovó igazából Szerbia” feliratú transzparenst függesztettek ki, amire a játékvezető úgy döntött, hogy felfüggeszti a találkozót, a játékosokat az öltözőbe küldte. A mérkőzés körülbelül 45 perc után folytatódott, a románok 2–0-ás győzelmével zárult.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.