Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Német vezetőedzővel a fedélzeten utazik edzőtáborba az FK Csíkszereda

Dobos László 2023. január 24., 13:56 utolsó módosítás: 2023. január 24., 15:56

Elkezdte felkészülését a tavaszi idényre az FK Csíkszereda. A román labdarúgó 2. Liga hetedik helyén álló együttes új vezetőedzője a német Werner Bürger, a csapat pedig január 28-átől kéthetes törökországi edzőtáborba utazik.

Német vezetőedzővel a fedélzeten utazik edzőtáborba az FK Csíkszereda
Galérianézet
Az új tréner ismerkedik a szakmai stábbal, játékosokkal Fotó: FK Csíkszereda/Farkas Endre

Dican Ferenc őszi távozása után László Csaba szakmai igazgató vezette a csapatot az utolsó decemberi bajnokin. Januárban pedig megérkezett az új vezetőedző, a 64 éves német Werner Bürger, aki László Csabához hasonlóan Németországban szerezte meg a legmagasabb edzői képesítést, László Csaba segítője volt az MTK, a Dundee United, a Hearts of Midlothian és a Dunaszerdahelyi AC kispadján, de ezenkívül dolgozott Svájcban és a német korosztályos válogatottaknál is.

László Csaba megkeresésünkre elmondta, hogy a klub vezetőségének az az álláspontja, hogy maradnak a brit szisztéma mellett, továbbra is ő maradt a klub menedzsere, amivel eredetileg is megbízták.

Werner Bürger Fotó: FK Csíkszereda/Farkas Endre

„Felügyelem az első csapatot is, ahová hoztunk egy vezetőedzőt, Werner Bürgert, aki nekem volt a segítőm több mint tíz éven keresztül. Hangsúlyozom, hogy én felügyelem a csapatnak minden mozdulatát. Január 16-án kezdtük el a felkészülést, megvoltak a fizikális tesztek, a Laktát-tesztek is, a hétvégén, január 28-án pedig a törökországi Antalya tartományba edzőtáborba utazunk. A tervek szerint ott öt felkészülési mérkőzésünk lesz, a szezon kezdése előtt két héttel jövünk haza, és itthon is lesznek edzőmeccsek a bajnokság folyatása előtt” – nyilatkozta László Csaba.

Változások a keretben

László Csaba arról is beszámolt, hogy leigazolták Eperjesi Gábort Magyarországról, és az olasz Roberto Romeót a Kolozsvári U-tól.

Eperjesi Gábor Fotó: FK Csíkszereda/Farkas Endre

„A 29 éves Eperjesi Gábort – aki a Diósgyőr és a Mezőkövesd játékosa volt, és több mind száz NB I-es meccsen szerepelt – belső és jobb oldali védő poszton tudjuk használni, a 32 éves Roberto Romeo pedig felfutóként, jobb és bal oldalon is bevethető” – mondta el a klubmenedzser.

A FK Csíkszereda a tavalyi év végén bejelentette, hogy közös megegyezéssel megvált két játékosától, Petre Ivanovici-tól és Klemen Nemanič-tól. Ivanovici a szintén másodosztályú Nagybányai Minaur együtteséhez igazolt, Nemanič pedig a szlovén élvonalbeli bajnokság harmadik helyén álló NK Celje csapatánál folytatja pályafutását.

Januárban távozott egy újabb játékos, Rareș Takács, akitől szintén közös megegyezéssel váltak meg. „A keretünk teljes, nincsenek sérültek (egy kicsit korai is lenne!). Azért csináltuk – tudtommal Romániában első focicsapatként – és csináljuk továbbra is a Laktát-teszteket, hogy lássuk a játékosok felkészültségét, elkerüljük a sérüléseket.

Egy olyan csapatot szeretnénk kialakítani, amelytől szellemiségében, illetve a pályán is azt kapjuk vissza, amit elvárunk, mi és a közönség is. Az első hat közé jutás marad a célkitűzésünk”

– folytatta László Csaba.

Szondy: az anyagi háttér szempontjából hátrányban vagyunk

Az FK Csíkszereda elnöke, Szondy Zoltán szerint ezek a biztos érkezők és a biztos távozók, de rajtuk kívül még vannak egy páran próbajátékon. „Mi a második, illetve a harmadik ligás csapatot egységes keretként kezeljük. Nyilván nem tudjuk az edzéseket együtt végezni, de a harmadik ligás csapatunkkal bent szeretnénk maradni. A felnőtt csapat célkitűzése az első hat közé jutás, ez nem változott.

Szondy Zoltán Fotó: Veres Nándor

Az viszont hozzátenném feltétlenül, minden szezon elején kifejtettem, és most is elmondom, hogy klubunk az anyagi háttér szempontjából nagyon nagy hátrányban van direkt ellenfeleivel szemben. A versenytársaink olyan önkormányzati, megyei és városi önkormányzati támogatásokat élveznek, ami nagyságrenddel meghaladja a miénket. Gyakorlatokkal nullákkal nagyobbak.

Mit látnak nálunk? Szép új bázis, jó feltételek, és ezért egyre feljebb kellene menni. Viszont pontosítani kell, hogy egy nagyon-nagyon szerény becslés szerint is a költségvetés szempontjából nem vagyunk a másodosztály első tíz csapata között. Ez megmagyarázza az erősítéseinket, azért az elvárásokat is ehhez kell szabni.

Bízunk abban, hogy jobb lesz minden, de amíg a közvetlen riválisaink az élvonalból és minőségi külföldi játékosokból válogatnak, addig mi meg kell nézzük, hogy az adott játékos ingyen jöjjön, szabadon igazolható legyen, és ne kérjen nagy fizetést. Mindig ki kell hangsúlyozni, hogy az FK Csíkszereda felnőtt csapata nem kap finanszírozást Magyarországtól. Gyakorlatilag innen-onnan összeszedett pénzekből működik” – mondta el Szondy a Székelyhonnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.