Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem változott az FK Csíkszereda célkitűzése

Dobos László 2021. június 18., 12:51 utolsó módosítás: 2021. június 18., 13:06

A következő szezonban is az első hat között szeretne végezni az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Ligában. Az elmúlt szezonban a másodosztályú pontvadászatban ötödik helyen végzett székelyföldi csapat jövő héten kezdi meg a felkészülést.

Nem változott az FK Csíkszereda célkitűzése
A labdarúgó 2. Liga 2021–2022-es szezonja július végén rajtol. Remélhetőleg nézők előtt Fotó: Pinti Attila

Szondy Zoltán, a klub elnöke elmondta, hogy Valentin Suciu vezetőedzővel szerződést hosszabbítottak, a csapat másodedzője pedig Bajkó Barna lesz.

„Számomra furcsa, hogy szinte az egész romániai futballközvélemény azon csodálkozott, hogy szerződést hosszabbítottunk a vezetőedzővel, Valentin Suciuval. Ha valaki dolgozik, rendesen elvégzi a munkáját, eléri a kitűzött célt, akkor miért válnánk meg tőle? Én nem értem ezt a Romániában divatos edzőmenesztési szokást.

A lényeg az, hogy mi végezzük a dolgunkat. Szerződést hosszabbítottunk Valentin Suciuval, másodedző pedig a volt kiváló játékosunk, a gyerek és ifjúsági szinten edzőként már dolgozó Bajkó Barna lesz.

Még komoly edzői tapasztalata nincs Bajkónak, de Suciu mellett fejlődhet, és bízom benne, hogy jól ki is fogják egészíteni egymást” – mondta el Szondy.

A klubelnök szerint a csapat gerincét megtartják. „Marad a stratégiánk, ugyanaz a felépítése lesz a felnőtt csapatnak, mint az elmúlt szezonban. Lesz 2–3 remélhetőleg jó minőségű idegenlégós, mellettük magyar játékosok, természetesen a keretben lesz sok akadémista, sok saját nevelésű játékos.

Neveket egyelőre nem mondunk, mert több játékosunkat csábítják más csapatokhoz, de mi is csábítunk pár játékost. Egyelőre nincs kialakult keretünk” – nyilatkozta Szondy.

A felkészülést június 24-én kezdi el az FK Csíkszereda, a csapat az első időszakban Csíkszeredában tartja majd az edzéseit, ezt egy külföldi edzőtábor követi.

Hivatalos döntés ugyan még nincs, de az FK első embere szerint a másodosztályú bajnokság hasonló lesz az elmúlt szezonéhoz. A dolgok jelen állása szerint a Konstancai Farul már nem lesz az ellenfelek között, helyére valószínűleg Lénárdfalva fog visszakerülni a mezőnybe. A várólistán a következő a Resica, ha lesz üres hely, akkor ők is tagjai lehetnek a húszfős mezőnynek.

„Tudjuk, hogy a kiesett csapatok közül a Jászvásári Poli komolyan készül, azt is tudjuk, hogy a Nagyszeben és az Astra Giurgiu háza táján bonyodalmak vannak, de ez napról napra változhat” – tudtuk meg Szondytól.

Az FK Csíkszeredától idén nyáron távozik Raul Palmeș, aki a 2. ligás Concordia Chiajnához igazolt, Csonka Bonifác, aki az NB 2-es Győr színeiben folytatja pályafutását, valamint az argentin Juan Francisco Bauza, aki az élvonalba feljutott FC U Craiova 1948 csapatához igazolt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.