Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem bírt harmadosztályú ellenfelével a Craiova, kikapott a Rapid is

Sebestyén Ervin 2022. november 09., 23:08

Öt mérkőzést rendeztek szerdán a labdarúgó Román Kupa csoportkörének második fordulójában. A legnagyobb meglepetést a Marosújvári SK–Universitatea Craiova összecsapás hozta, de nem tudott nyerni a Rapid sem hazai környezetben.

Nem bírt harmadosztályú ellenfelével a Craiova, kikapott a Rapid is
Születtek meglepő eredmények a Román Kupa második játéknapján Fotó: Pinti Attila

Nagybánya otthonában lépett pályára az FC Hermannstadt, amely az 55. percben már háromgólos előnyben játszott. A hajrában viszont kétszer is szépítettek a hazaiak, így a végére szorossá tették az eredményt. A nagyszebeniek két forduló után egy győzelmet és egy vereséget könyvelhettek el, a harmadik helyen állnak.

Az Aradi UTA magabiztos, 3–1-es győzelmet aratott az FC Buzău otthonában még úgy is, hogy az utolsó bő húsz percet emberhátrányban játszották. Ezzel a sikerrel már négy begyűjtött egységnél járnak a csoportjukban, amelyben a második pozíciót foglalják el.

A Chindia Târgovişte továbbra sem tudja megvillogtatni remek formáját a kupában, ezúttal sem tudtak győzni. Ellenfelük az FC Argeș volt, amely 1–1-es döntetlent harcolt ki, ez viszont igazából egyik félnek sem volt kedvező eredmény. Távolinak tűnik a továbbjutás mindkettejük számára.

Magabiztos siker reményében lépett pályára az Universitatea Craiova a harmadosztályú Marosújvári SK otthonában, viszont nem sikerült nyerniük. Habár az első játékrész derekán vezetést szereztek büntetőtőből, a második félidő elején egyenlítettek a hazaiak. A vendégek nem tudtak újabb erőt venni magukon és ismét betalálni, így hatalmas meglepetésre maradt az 1–1-es döntetlen. Két játéknapot követően a két gárda vezeti a csoportot 4-4 ponttal.

A napot a Bukaresti Rapid–Konstancai Farul párharc zárta, amelyet a vendégek két hosszabbításban szerzett góllal nyertek meg. Az első játékrész 49. percében Casap volt eredményes büntetőből, míg a második félidő 97. minutumában Mazilu talált be, ezzel beállítva a 0–2-es végeredményt.

Labdarúgó Román Kupa, csoportkör, 2. forduló:
Nagybánya–FC Hermannstadt 2–3 (0–1)
FC Buzău–Aradi UTA 1–3 (1–2)
Chindia Târgovişte–FC Argeș 1–1 (1–1)
Marosújvári SK–Universitatea Craiova 1–1 (0–1)
Bukaresti Rapid–Konstancai Farul 0–2 (0–1)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.