Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem bírt egymással a bajnokság két legjobb formában lévő csapata

Sebestyén Ervin 2022. november 12., 19:30

Izgalmas csatának ígérkezett a Chindia Târgovişte és a Konstancai Farul csatája, az elmúlt öt forduló alapján a két legjobb formában lévő gárda csapott össze. Számos helyzetet kidolgoztak a csapatok, igazságos döntetlennel ért véget a találkozó.

Nem bírt egymással a bajnokság két legjobb formában lévő csapata
Hiába vezetett még a 90. percben a Farul, végül egy ponttal térnek haza. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Saját közönsége előtt fogadta szombat este a Chindia Târgovişte a konstancai gárdát a labdarúgó Szuperliga 18. fordulójában. A hazaiak hat ligameccs óta nem szenvedtek vereséget, legutóbb még a Kolozsvári U tudta legyőzni őket. A Farul még ennél is jobb formában várta a találkozót, az elmúlt 8 bajnokijukból egyet sem buktak el.

Ennek ellenére bátran kezdtek a felek, az első negyedórában mindkét félnek volt már egy-egy komolyabb lehetősége. A 31. percben Alibec próbálkozott remek szabadrúgással, azonban Căbuz a helyén volt és hárítani tudott. Túloldalon azonnal jött szintén egy nagy helyzet, Passaglia remekül cselezte ziccerbe magát, azonban nem tudta a kapuba juttatni a labdát.

Szünetben 0–0-ra álltak a felek, hiába a sok helyzet. A fordulást követően nem sokat változott a játék képe, sorra alakították ki a helyzeteket a csapatok. Az első gól a 67. percben esett, Alexi Pitu becselezte magát a kapu előterébe, ahonnan tökéletesen lőtte ki a rövid alsót (0–1).

A bekapott gól után tempót váltott a Chindia, előbb Passaglia lövése volt veszélyes, majd egy tizenegyes gyanús eset is volt, de végül néma maradt a bíró sípja. Már úgy tűnt, hogy megszakad a hazaiak veretlenségi sorozata, amikor a 91. percben egy másik esetet befújt a játékvezető, büntetőt végezhetett el a Chindia, Neguț pedig magabiztosan értékesítette (1–1).

Igazságos döntetlennel ért véget a találkozó, mindkét csapat folytatja remek sorozatát a bajnokságban.

Labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 18. forduló:
Chindia Târgovişte–Konstancai Farul 1–1 (0–0)
gólszerzők: Pitu (67.), illetve Neguț (90+1. – büntetőből).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.