Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nehezebb volt a csoportgyőzelem, mint a döntő az Udvarhely körzeti focibajnokának

Józsa Csongor 2024. július 04., 17:08

Hat év után újból ünnepelt a Lövétei Egyesülés, megnyerték a labdarúgó Udvarhely körzeti bajnokságot. Tavaly a bronzéremig jutottak, idén meglett az arany. A sikerükről faggattuk, a kiírás szervezője is értékelt.

Nehezebb volt a csoportgyőzelem, mint a döntő az Udvarhely körzeti focibajnokának
Galérianézet
Számolgatniuk kellett, hogy ők játsszák a finálét Fotó: László Ildikó

Az elmúlt hétvégén zárult a nagy népszerűségnek örvendő focibajnokság, az Udvarhely körzeti 2024-es kiadása. Huszonhat együttes két csoportra osztva gyűjtötte a pontokat, az oda-visszavágók után Betfalva–Lövéte párharcot rendeztek. Ezt kettős győzelemmel utóbbi nyert meg, így 2018 után újból elhódította az 5. Liga kiírását.

Lövéte úgy nyerte meg a B csoportot, hogy az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság alapszakaszának végjátékában már nem csak a saját kezében volt a sorsa. Az egyik riválisának, a Malomfalvának botlania kellett.

A Lövétei Egyesülés bajnokcsapata Fotó: László Ildikó

„Nehéz idényen vagyunk túl. Összesen 29 fős volt a keretünk, volt olyan meccs, ahol 25, de olyan is, ahol csak 11 játékosra számíthattam. Nem volt tökéletes a mi menetelésünk, pontokat hullajtottunk, így kellett a Zetalaka II. döntetlenje a malomfaviak ellen, illetve a mi győzelmünk Parajddal szemben, hogy ott legyünk a döntőben.

Összességében úgy látom, sokkal nehezebb volt megnyerni a csoportunkat, mint a döntőt. Betfalva komoly ellenfél volt, de ha pontosabbak vagyunk, akkor az első párharcon eldönthettük volna a bajnoki cím sorsát.

Hat év után lettünk újból aranyérmesek, ez számunkra nagy öröm”

– fejtette ki a Székely Sport megkeresésére Demeter Emil, a Lövétei Egyesülés csapatvezetője, edzője, egyben játékosa is.

Rengeteg szurkoló volt kíváncsi a döntőre Fotó: László Ildikó

Remek volt a csapategység, illetve a fiatalok, a 16-18 éves játékosokat be tudták építeni a tapasztalt labdarúgók közé, ez volt a siker kulcsa. „Mindenki lövétei a keretből. Azaz, van négy szentegyházi játékosunk, de ők a felmenőik alapján ide tartoznak. Ez nagy dolog! Az előző aranyérmünket úgy nyertünk, hogy jó pár focistát hoztunk mindenhonnan. Ami pedig a bajnokság szintjét illeti, akkor magasabb volt, de úgy vélem, ez nem vesz el semmit a mi mostani érdemünkből” – tette hozzá a csapatvezető, aki kiemelte a lövétei tanács, Ülkei István segítségét, természetesen a szurkolótáborukét is, akik rendre nagy számban látogattak ki a meccseikre.

Azt már tudják, hogy az új idényt ugyancsak az Udvarhely körzetiben kezdik meg. Sokkal erősebb bajnoki szezonra számítanak, miután a 2024–2025-ös évadban a két csoport első hat helyezettje alkotja majd az 5. Ligát.

A szervező Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) részéről Somolyák Istvánt kérdeztük, miként értékeli az elmúlt hétvégén zárult bajnokságot. Felvezetésként elmondta, a bronzmérkőzést leszámítva, amikor a visszavágó eredménye a zöld asztalnál dőlt el, különösebb probléma nem volt a lebonyolítással kapcsolatosan.

Fotó: László Ildikó

„Nem volt sem jobb, sem rosszabb ez a kiírás szervezőként, mint az előzők. Megragadom, megköszönöm a csapatvezetők türelmét, együttműködését. Ők hétfőnként tudják csak meg, hogy mikor lesz a soron következő fordulóban a meccsidőpontjuk. Ezen jó lenne változtatni, hogy előre lehessen tervezni.

Mindenhol jól előkészített pályák voltak. A bajnokság színvonalának emelkedéséhez több összetartás, edzések kellenének, ezt pedig nehéz összehozni a körzetiben”

– fejtette ki Somolyák István.

A soron következő idényre augusztus 5-ig lehet beiratkozni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.