Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Négy győzelmet arattak a székely fociakadémia együttesei

Dobos László 2023. szeptember 12., 12:51

Öt csapattal vesz részt a Székelyföld Labdarúgó Akadémia a legmagasabb szintű romániai ifjúsági labdarúgó-bajnokságokban, az Elit Liga küzdelmein. A legutóbbi fordulóban négy csapatuk gólzáporos diadalt aratott.

Négy győzelmet arattak a székely fociakadémia együttesei
A legnagyobb korosztályban, az Ifjúsági Ligában (U18) hét góllal verték a székelyföldiek a nagyváradiakat Fotó: FK Csíkszereda

Csupán az U15-ös korosztályúak nem jött össze a siker a múlt hétvégi fordulóban, a további négy együttes magabiztosan nyert, az öt mérkőzésen az FK Csíkszereda néven futó akadémiai gárdák 29 gól szereztek és csak 3-at kaptak.

A csíki futballakadémiás csapatok hétvégi eredményei

U14-es korosztály, 1. csoport, 2. forduló: FK Csíkszereda–Jászvásári LPS 5–0 (2–0), gólszerzők Jánosi Zsolt és Fazakas Gellért 2-2, Keresztes Tamás.

U15-ös korosztály, 1. csoport, 5. forduló: FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo 1–3 (1–1), az FK gólját Máthé Apor szerezte, büntetőből.

Fotó: FK Csíkszereda

U16-os korosztály, 1. csoport, 5. forduló: FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo 9–0 (3–0), gólszerzők Kertész Márk és Gál Áron Attila 2-2, Ioo Edvin, Luca Novelli, Nyitra Szabolcs, Szép Dávid és Brugger Dániel.

U17-es korosztály, nyugati csoport, 5. forduló: FK Csíkszereda– Nagyváradi LPS Bihorul 7–0 (0–0), gólszerzők Tóth-Pál Előd 4, Brugger Dániel, Sas Dávid és Györfi Attila.

Fotó: FK Csíkszereda

U18-as korosztály, nyugati csoport, 5. forduló: FK Csíkszereda– Nagyváradi LPS Bihorul 7–0 (3–0), gólszerzők László Norbert és Birtalan Tamás 2-2, Balogh Szilárd, Szőke Lénárd és Luca Iordache.

A következő fordulóban (szeptember 16-17.) az U14-es csapat a LPS Piatra Neamț-hoz látogat, az U15-ös és az U16-es együttes a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t fogadja, az U17-esek és az U18-asok pedig a Kolozsvári CFR otthonában vendégszerepelnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.