Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Négy gólt szerzett a Vasas Femina tehetsége a válogatottban

Zátyi Tibor 2022. október 12., 14:25

Mindhárom mérkőzését megnyerte a korosztályos romániai női labdarúgó-válogatott az U19-es Európa-bajnokság selejtezőjében, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina támadója, Horváth Anita mindegyik mérkőzésen eredményes volt.

Négy gólt szerzett a Vasas Femina tehetsége a válogatottban
Három Vasas Femina- játékos volt meghívva a korosztályos válogatottba Fotó: frf.ro

Az Eb-selejtezők B Ligájában a 2-es csoport küzdelmeit Albániában rendezték, a romániai válogatottba három Vasas Femina-játékos volt meghívva, Orbán Aranka, Tóth Györgyi és Horváth Anita mindhárom mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget Massimo Pedrazzini szövetségi kapitánytól. A válogatott mindegyik mérkőzését megnyerte, gólt nem kapva jutott fel az A Ligába.

Horváth Anita mindegyik mérkőzésen gólt szerzett, Örményország ellen kettőt, illetve Albánia és Litvánia ellen is betalált – utóbbi meccsen győztes találatot szerzett. A továbbjutó együttesnek tagja volt Tankó Réka, az FK Csíkszereda kapusa is, de őt Pedrazzini nem küldte pályára az albániai meccseken.

Fotó: frf.ro

Az U17-es korosztályú válogatottak is Eb-selejtezőt játszottak, a bufteai tornán szereplő válogatottba Andra Vela szövetségi kapitány az FK Csíkszeredától két játékost hívott be: Szőke Eszter középpályást és Balog Boglárka kapust.

Szőke a Litvánia felett aratott 2–0-s sikerből kivette a részét, hiszen ő szerezte az első gólt, majd a kedden Kazahsztántól elszenvedett 2–1-es vereség során egy félidőt játszott, Balog egyik találkozón sem kapott lehetőséget. Románia jobb gólkülönbségének köszönhetően csoportja élén végzett, és feljutott az A Ligába. 

Az Eb-selejtezők tavasszal folytatódnak, mindkét korosztályban a 28 válogatottat hét csoportba fogják sorsolni, a csoportgyőztesek kijutnak a kontinenstornára, az U19-esek július 18–30. között Belgiumban, az U17-esek pedig május 14–26. között Észtországban játszanak majd.

U17-es Európa-bajnokság, selejtező, B Liga, 6-os csoport:
Románia–Litvánia 2–0,
Kazahsztán–Románia 2–1.

U19-es Európa-bajnokság, selejtező, B Liga, 2-es csoport:
Románia–Örményország 8–0,
Albánia–Románia 0–2,
Románia–Lettország 1–0.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.