Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyszombati focidömping: teljes forduló a labdarúgó-bajnokságok első négy osztályában

Zátyi Tibor 2022. április 16., 09:07

Sűrű szombat vár a fociszeretőkre, hiszen a székelyföldi labdarúgócsapatok egy napon játszanak: a Sepsi OSK és az FK Csíkszereda hazai pályán, a Székelyudvarhelyi FC és a Sepsi OSK II. idegenben szerepel. Hargita és Maros megyében is teljes fordulót rendeznek a 4. Ligában, míg a körzeti bajnokságban csak a csíkszéki B csoportban játszanak.

Nagyszombati focidömping: teljes forduló a labdarúgó-bajnokságok első négy osztályában
Hazai pályán játszik az FK Csíkszereda Fotó: Pinti Attila

Az élvonalban szombaton 15 órakor a Sepsi OSK-ra kifejezetten fontos mérkőzés vár, az Aradi UTA-t fogadja, és amely csapat megszerzi a győzelmet, nagy lépést tesz az alsóház első két helye felé. A felsőházban pedig a bajnoki címért folytatott harc eldőlhet vagy akár sokkal szorosabb lehet, hiszen vasárnap este az éllovas Kolozsvári CFR a mögötte öt ponttal lemaradó FCSB-t fogadja.

A másodosztály alsóházában az FK Csíkszereda a csoport utolsó helyén álló, a 2. Ligából már kiesett Dunărea Brăilát fogadja, a mérkőzést a klub YouTube- és Facebook-oldalán közvetítik. Elkezdi hárommeccses idegenbeli sorozatát a Székelyudvarhelyi FC a 3. Liga felsőházában, Mihai Ianc tanítványai elsőként szombaton 17 órakor Barcarozsnyó vendégei lesznek. 

Kezdődik a rájátszás Maros megyében

Kialakult a menetrend, szombaton elkezdődik a küzdelem a Maros megyei 4. Liga elitcsoportjának rájátszásában. A felső- és az alsóházban is csak egyszer találkoznak egymással a csapatok, amelyek nem viszik magukkal az alapszakaszban megszerzett pontjaikat. Ehelyett a ranglista szerint a két csoportban első helyen végzett Marosvásárhelyi SE és Marosludasi Mureșul 3, a második Marosvásárhelyi ASA és Radnóti SK 2, a harmadik Marosszentgyörgyi Kinder és Marosvásárhelyi Academica Transilvania 1, a negyedik Ákosfalva és Kerelő pedig 0 ponttal kezdenek a playoffban, míg a playoutban 4, 3, 2, 1, 0 pont a leosztás.

Labdarúgó 1. Liga, felsőház, 5. forduló: szombaton 16 órától Voluntari–Argeș, Farul–Universitatea Craiova; vasárnap 20.30-tól CFR–FCSB. Alsóház, 5. forduló: szombaton 15 órától Sepsi OSK–UTA; vasárnap 15 órától FC U Craiova–Clinceni; hétfőn 20.30-tól Rapid–Medgyes.

2. Liga, felsőház, 5. forduló: vasárnap 12.30-tól Petrolul–Slobozia, 17.30-tól Steaua–Hermannstadt; hétfőn 17.30-tól Kolozsvári U–Chiajna. Alsóház, 4. forduló: szombaton 11 órától FK Csíkszereda–Brăila, Călărași–Metaloglobus, 12.30-tól Temesvár–Sellenberk.

3. Liga, 5-ös csoport, felsőház, 3. forduló: szombaton 17 órától Pucioasa–Sepsi OSK II., Barcarozsnyó–Székelyudvarhelyi FC. 9-es csoport, 3. forduló: szombaton 17 órától Kudzsir–Kolozsvári Viitorul, Nyárádtő–Vajdahunyad. Alsóház, 3. forduló: szombaton 17 órától KSE–Brassói SR.

4. Liga, Hargita megye, 15. forduló: szombaton 11 órától Golimpiákosz–Roseal, 13 órától Homoródalmás–Csicsó, 15 órától Gyergyói VSK–Zetelaka, 17 órától Keresztúr–Homoródszentmárton, Agyagfalva–Szárhegy, a Farkaslaka–Balánbánya mérkőzést elhalasztották.

4. Liga, Maros megye, rájátszás, az 1. forduló programja: a felsőházban szombaton 11 órától Marosvásárhelyi SE–Ákosfalva, Marosludasi Mureșul–Marosszentgyörgyi Kinder, Kerelő–Radnóti SK, Marosvásárhelyi Academica Transilvania–Marosvásárhelyi ASA; az alsóházban szombaton 11 órától Marosoroszfalu–Dicsőszentmártoni Viitorul, Szováta–Nyárádszereda, Erdőszentgyörgy–Búzásbesenyő, Mezőszengyel–Mezőrücs.

5. Liga, Csíkszék, B csoport, 3. forduló: szombaton 14 órától Kászonaltíz–Szépvíz, 17 órától Kozmás–Csíkszentgyörgy.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.