Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mesterhármast szerzett a magyar élvonalban a román labdarúgó

MTI 2021. február 20., 20:37 utolsó módosítás: 2021. február 20., 20:39

A Diósgyőri VTK hátrányból fordítva a román Gheorghe Grozav mesterhármasával győzött a MOL Fehérvár FC otthonában szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

Mesterhármast szerzett a magyar élvonalban a román labdarúgó
Gheorghe Grozav tavaly országon belül váltott, Kisvárdáról a DVTK-hoz került. Archív Fotó: Kisvárda FC

A mérkőzést eredetileg Miskolcon rendezték volna, de a részben Székesfehérváron sorra kerülő tavaszi U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, illetve a tervezett gyepcsere miatt a pályaválasztói jogot felcserélték.

A héten edzőváltáson átesett, a tabellán harmadik Fehérvár – a vezetőedzői teendőket ideiglenesen ellátó Szalai Tamással a kispadon – kezdte lendületesebben a meccset és Stopira fejesével megszerezte a vezetést.

Az utolsó helyezett Diósgyőr eleinte csak az elkésett, rossz ütemű becsúszásokkal vétette észre magát, a félidő közepén ugyanakkor átvette a játék irányítását és David Vanecek ziccerénél Kovács Dániel csak bravúrral tudott hárítani. A borsodiak később is sorra dolgozták ki a helyzeteket, de Kovács biztosan állt a lábán.

Fordulást követően tovább támadott a DVTK és a csereként beállt Gheroghe Grozav két fejesgóljával egy perc alatt megfordította az állást.

A fehérváriakat láthatóan sokkolták a bekapott gólok, próbáltak ugyan támadni, de az akciókban nem sok elképzelés volt. Az utolsó percekben foggal-körömmel védekezett a vendégcsapat, majd amikor lehetőség nyílt kontrázni, Grozav a harmadik találatával eldöntötte a meccset.

Labdarúgó OTP Bank Liga, 22. forduló:
MOL Fehérvár FC–Diósgyőri VTK 1–3 (1–0).
Gólszerzők: Stopira (9.), illetve Grozav (60., 61., 89.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.