Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megyék közötti ifjúsági futballmeccsek Csicsóban, Csíkszeredában és Marosvásárhelyen

Dobos László 2023. május 31., 11:46

Május utolsó napján elkezdődnek a megyei ifjúsági pontvadászatok győztesei számára kiírt országos labdarúgó-bajnokságok rájátszásai. Hargita megye két együttessel, Kovászna és Maros megye pedig egy-egy csapattal érdekelt.

Megyék közötti ifjúsági futballmeccsek Csicsóban, Csíkszeredában és Marosvásárhelyen
Két korosztályban zajlanak a küzdelmek Fotó: Gecse Noémi

Tamás Zoltántól, a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület (HMLE) elnökétől megtudtuk, hogy Hargita megyében – mivel kevés volt a jelentkező – a 2022–2023-as szezonban együtt rendezték az U17-esek és az U19-esek megyei bajnokságát. Ennek folytatásaként, a megyék közötti, országos szakaszon olyan játékosok vehetnek részt, akik az elmúlt szezonban nem játszottak a korosztályos Elit Ligákban vagy más országos szintű bajnokságokban.

Hargita megyét az U17-es korosztályban a Csicsói Ezüstfenyő képviseli, amely szerdán délután 5 órától a Medgyesi Sparta SK csapatát fogadja. Szintén szerdán 17 órától, ugyanebben a korosztályban a Marosvásárhelyi ASA fiataljai Fehér megye bajnokát, a Székelykocsárd (Lunca Mureșului) együttesét látják vendégül a Trans-Sil pályán.

Az U19-es korosztályban a székelyföldi megyék közül csupán Hargita megye lesz érdekelt. Az FK Csíkszereda szerda délután 5 órától Kovászna megye bajnokát, a Szitabodzai Progresul gárdáját fogadja a Kós Károly utcai, Márton Áron- és Segítő Mária gimnáziumok mögötti műgyepes pályán.

A csíkiak edzője, Albu László elmondta, hogy az FK Csíkszereda nem engedi el a kezüket azoknak a fiataloknak, akik nem férnek be az Elit-ligás együttesekbe, azok a gyerekek részt vesznek a megyei bajnokságban. Számukra kitörési és bizonyítási lehetőség ez a meccs.

A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, mindhárom találkozóra a nézők belépése ingyenes.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.