Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvannak az ellenfelek, velük készül az Eb-re a magyar válogatott

Horváth Bálint Ottó 2024. január 30., 12:44

Négy barátságos mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott a nyári németországi Európa-bajnokság előtt: márciusban Törökország és Koszovó, júniusban Írország és Málta lesz az ellenfél.

Megvannak az ellenfelek, velük készül az Eb-re a magyar válogatott
A négyből három mérkőzést hazai közönség előtt játszanak Fotó: Haáz Vince

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor, az M4 Sport csatornának adott interjúban számolt be a magyar válogatott felkészülési találkozóinak menetéről, azzal a megjegyzéssel, hogy bizonyos részleteket még tisztázni kell ezek pontos időpontjáról.

A tervek szerint Marco Rossi szövetségi kapitány együttese márciusban először Törökország ellen játszik, majd Koszovóval mérkőzik meg, és mindkét meccsen házigazdák lesznek. Az Eb-re szintén kijutott törökök tavaly barátságos mérkőzésen Németországot, illetve a selejtezők során Horvátországot is legyőzték, míg a koszovói csapat ugyan lemaradt a kontinenstornáról, de a magyarok egyik csoportellenfele, Svájc ellen két döntetlent ért el a selejtezőben.

Fotó: Haáz Vince

Ezt követően közvetlenül az Eb előtt júniusban a magyarok idegenben Írország vendégeként lépnek pályára, amelynek játékstílusa segítségükre lehet a Skócia elleni csoportmérkőzés előkészítésében, míg az utolsó ellenfelük itthon a szerény játékerőt képviselő Málta lesz.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság A csoportjában Svájc (június 15-én, szombaton 16 órától) ellen mutatkozik be Kölnben, majd a házigazda Németországgal (június 19-én, szerdán 19 órától), végül Skóciával (június 23-án, vasárnap 22 órától) találkozik Stuttgartban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.