Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvan az Udvarhely körzeti focibajnokság döntőjének két résztvevője

Józsa Csongor 2022. június 27., 13:43

A csoportgyőztesek és a legjobb második helyezett maradt csak talpon, az eldöntőket követően ketten jogot szereztek, hogy jövőben a megyei bajnokságban játszanak.

Megvan az Udvarhely körzeti focibajnokság döntőjének két résztvevője
Galérianézet
Korond szerezte az első találatot, meg is nyerte a párharcot Fotó: Erdély Bálint Előd

Vasárnap délután két mérkőzést rendeztek az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban. Az 5. Ligában az elődöntőben mérte össze erejét az alapszakaszt követően a négy gárda. A sorsolás alapján két helyszínen, Farcádon és Malomfalván játszottak, egyetlen meccs döntött, hogy ki jut a fináléba.

Az egyik ágon Bögöz utazott Farcádra, itt az első találat nehézkésen született meg – egy könnyen elkerülhető büntetőt követően a házigazdák épp a pihenő előtt betaláltak. A második félidőben érződött, hogy a farcádiak jobb játékerőt képviselnek, a vendégek nem adták olcsón bőrüket, egy kapufát követően a szépítést összehozták.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A másik találkozón Malomfalva keretéből hiányzott pár meghatározó labdarúgó. Ezt meg is érezte az együttes, a sportszerű összecsapáson a Korondi Ifjúság a mezőny egyik legidősebb játékosa, Imre Márton révén előnyhöz jutott, amire még egyet rátettek, így megnyerték a mérkőzést.

A döntő sorsolását – hogy ki lesz a házigazda – hétfőn 18 órától tartják. A finálét a tervek szerint vasárnap rendezik, a versenykiírás szerint az ide bejutott két gárda a soron következő szezonban jogot szerzett a 4. Ligába való induláshoz.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Labdarúgó 5. Liga, Hargita megye, Udvarhely körzeti, elődöntők:

Farcád–Bögöz 4–1 (1–0), gólszerzők: Benedek Elemér (44., 67.), Balázsi Attila (50.), Sándor Tamás (90.), illetve Kardalus Zsolt (78.).

Malomfalva–Korond 0–2 (0–0), gólszerzők: Imre Márton (68.), Balázs László (75.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.