Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvan a Román Szuperkupa időpontja, debütál a VAR

Sebestyén Ervin 2022. május 18., 14:37

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) több fontos időpontot is közzétett a 2022–2023-as idénnyel kapcsolatban. Már tudjuk, hogy mikor játszanak a Szuperkupáért, mikor rajtol a bajnokság, illetve, hogy mi várható a világbajnokság ideje alatt.

Megvan a Román Szuperkupa időpontja, debütál a VAR
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) meghatározta a Román Szuperkupa időpontját, valamint a bajnokság rajtját is Fotó: FRF

Az már egészen biztos, hogy a Román Szuperkupáért július 9-én szállhatnak harcba a csapatok, a helyszínt még nem jelölték ki. 

Az országban ezen a mérkőzésen mutatkozik be először a VAR (videóbíró), amit a következő idénytől a bajnokságban is használnak majd.

Az új szezon első trófeájáért az 1. Ligában sorozatban ötödik bajnoki címét megszerző Kolozsvári CFR a Román Kupa győztesével csap össze, a kupadöntőt csütörtökön 20 óra 30 perctől rendezik Bukarestben a Sepsi OSK és az FC Voluntari között.

A román élvonalbeli bajnokság következő szezonja néhány nappal később, július 16-án indul.

A szövetség korábban kérelmet nyújtott be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA), azt szeretnék, ha a november 21 és december 18. között zajló katari világbajnokság ideje alatt is folytathatnák a hazai bajnokságot, mivel a csapatok játékosai nem érdekeltek a tornán.

A FIFA ezt részben elfogadta, azonban végül a bajnokságot november 13-tól húsz napra félbeszakítják.

Ehhez képest világszerte a legtöbb pontvadászat leáll a vb teljes idejére, hogy se a nemzeti válogatottak, se a klubcsapatok ne kelljen kulcsfontosságú játékosokat nélkülözzenek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.