Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megnyerte az olasz ifjúsági focibajnokságot a román válogatott korábbi kapitánya

Horváth Bálint Ottó 2022. június 01., 12:25 utolsó módosítás: 2022. június 01., 12:27

Az Inter U19-es korosztályú csapata nyerte az olasz utánpótlás-bajnokság, a Primavera 2021–2022-es szezonját. Az együttest a román válogatott korábbi csapatkapitánya, Cristian Chivu irányítja.

Megnyerte az olasz ifjúsági focibajnokságot a román válogatott korábbi kapitánya
Cristian Chivu és csapata is magasra jutott Fotó: Facebook/Inter

A milánói csapat a kedd esti döntőben 2–1-re múlta felül az AS Romát. A mérkőzés sokáig döntetlenre állt, majd a 70. percben a fővárosiak szereztek vezetést. Ezt azonban mindössze 11 percig tudták tartani, az Inter egyenlített, és hosszabbításra mentette a párharcot. Cristian Chivu legénysége a 97. percben újra betalált, és már nem engedte ki a győzelmet, ezzel bajnoki címet ünnepelt.

Érdekesség, hogy a milánóiak az elődöntőben is hátrányból diadalmaskodtak, akkor a szünetben a Cagliari 3–0-ra vezetett ellenük.

A két-fekete gárda későre, a 77. percben szépített, majd a 90+1., és a 90+3. percben lőtt gólokkal egyenlített. Ezután viszont nem következett hosszabbítás, a szabályzat szerint a győztes kiléte az alapszakaszbeli tabella alapján dőlt el, ahol az Inter a második helyen végzett, éppen a harmadik Cagliari-t előzte meg.

Cristian Chivu együttese tizedszer nyerte meg az olasz ifjúsági ligát. A román válogatott korábbi csapatkapitánya tavaly nyáron vette át az Inter U19-es gárdájának irányítását – ezelőtt a klub U17-es és U18-as csapatát is vezette –, és rögtön az első szezonban elhódította a bajnoki trófeát.

A lezárult bajnokságban 36 mérkőzésen ült az Inter kispadján, a mérlege 19 győzelem, 11 döntetlen és 6 vereség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.