Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megismétlődik az előző szezon döntője a BL-ben

Horváth Bálint Ottó 2022. november 07., 13:42 utolsó módosítás: 2022. november 07., 14:09

A legjobb tizenhat között összejött a Liverpool és a Real Madrid párharca a labdarúgó Bajnokok Ligájában – derült ki a nyolcaddöntők hétfő kora délutáni sorsolásán.

Megismétlődik az előző szezon döntője a BL-ben
Liverpool–Real Madrid párharc lesz már a nyolcaddöntőben Fotó: UEFA

A tizenhat csapatot két kalapba sorolták, a nyolc csoportelső került kiemeltként az első, ezek az együttesek játsszák majd hazai pályán a visszavágót, a nyolc csoportmásodik pedig a második kalapba.

A nyolcaddöntők legérdekesebb párharcának a Liverpool és a Real Madrid összecsapása számít, a két gárda játszotta az előző szezon májusi döntőjét Párizsban, ahol a spanyolok 1–0-ra diadalmaskodtak. Ezt megelőzően a 2018-as fináléban is megmérkőztek, akkor szintén a Real nyert 3–1-re.

Pikáns párosításnak ígérkezik a Paris Saint Germain és a Bayern csatája is, a két csapat 2020-ban játszotta egymás ellen a BL-döntőt, amelyen a német együttes 1–0-ra győzött.

Az olasz–angol párharcban a Milan és a Tottenham, a német és angol csapatok küzdelmében a Borussia Dortmund és a Chelsea találkoznak.

A három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig az egyik legkeményebb riválist, a Manchester Cityt kapta ellenfélként.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntő párosítása:

RB Leipzig–Manchester City
Club Brugge–Benfica
Liverpool–Real Madrid
AC Milan–Tottenham
Eintracht Frankfurt–Napoli
Borussia Dortmund–Chelsea
Inter–FC Porto
Paris Saint Germain–Bayern

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 14-én, 15-én, 21-én és 22-én, a visszavágókat március 7-én, 8-án, 14-én és 15-én rendezik.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.