Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megismerték Eb-selejtezős ellenfeleiket az ifjúsági fociválogatottak

Székely Sport , MTI 2023. február 03., 11:55 utolsó módosítás: 2023. február 03., 12:00

Kisorsolták a 2025-ös szlovákiai rendezésű U21-es korosztályú labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait. A magyar válogatott kifejezetten nehéz csoportba került, Romániának jóval nagyobb esélyei vannak a kijutásra.

Megismerték Eb-selejtezős ellenfeleiket az ifjúsági fociválogatottak
A 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű torna csoportkörében egymás ellen játszott a magyar és a román válogatott, utóbbi 2–1-re győzött. Archív Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gera Zoltán szövetségi edző együttesét a negyedik kalapból húzták ki, az ebben a korosztályban öt diadalával holtversenyben csúcstartó spanyolok mellett a belgákat, a skótokat, a kazahokat és a máltaiakat kapta ellenfélül.

Az Emil Săndoi által irányított Románia az első kalapból várta a sorsolást, így elkerülte a legerősebb riválisokat, ellenfelei Svájc, Finnország, Albánia, Montenegró és Örményország lesznek.

Az idén szeptemberben kezdődő selejtezősorozat végén a kilenc csoportgyőztesen kívül a három legjobb második helyezett jut ki a 2025-ös kontinensviadalra, a további hat második pedig pótselejtezőt játszik a maradék három helyért. A 16 csapatos Eb-nek automatikus résztvevője a házigazda szlovák csapat.

Mint ismert, ebben az évben június 21. és július 8. között Románia Grúziával közösen rendezi az U21-es Európa-bajnokságot, Magyarország nem jutott ki a tornára. A romániai mérkőzéseknek a bukaresti Steaua és a Giulești, illetve a Dr. Constantin Rădulescu (CFR) stadion és a Kolozsvár Aréna adnak otthont. A sorozatban harmadik Eb-jére készülő román válogatott a B csoportban Spanyolország, Ukrajna és Horvátország ellen játszik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.