Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megismernék a Sepsi OSK nevét egész Európában – ezt hozná magával a főtáblára jutás

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 31., 10:58 utolsó módosítás: 2023. augusztus 31., 11:10

A sepsiszentgyörgyi együttes döntetlenről várja a labdarúgó Európa Konferencia Liga rájátszásának idegenbeli visszavágóját a norvég Bodø/Glimt ellen. A Sepsi OSK-nál nagyon bizakodók, hogy sikerül a csoportkörbe jutás, ezzel újabb mérföldkőhöz érhetnek.

Megismernék a Sepsi OSK nevét egész Európában – ezt hozná magával a főtáblára jutás
Galérianézet
Megteremtették maguknak az esélyt, élnének is vele a Sepsi OSK játékosai Fotó: Pinti Attila

A székelyföldiek olyan eredményt értek el a múlt heti hazai első mérkőzésen, amellyel reménykedhetnek a továbbjutásban a csütörtök esti visszavágón. A norvégok mindkét félidőben vezettek, de Liviu Ciobotariu vezetőedző gárdája fel tudott állni, kétszer is egyenlített Alimi és Matei büntetőjével, így 2–2-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

„Az első mérkőzés után kicsit megnőttek a továbbjutási esélyeink. Korábban azt mondtam, hogy nekünk 25, az ellenfélnek 75 százalék esélye van, most 35 és 65 százalék ez az arány.

Bizakodó vagyok, mert érzem a csapaton a nagy akaraterőt, és mindent bele fognak adni, hogy tovább tudjunk jutni.

A játékosoknak óriási lépés lenne anyagilag és jót tenne a hírnevüknek is. Nagyon jó a hangulat, remélem, hogy meglepetést okozunk a szurkolóink számára” – nyilatkozta a Székely Sportnak Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke.

Diószegi László: a továbbjutás a játékosoknak óriási lépés lenne anyagilag és jót tenne a hírnevüknek is Fotó: Pinti Attila

Az elmúlt időszakban Romániában uralkodó kánikula után az 55 ezer lakost számláló norvég kitötővárosban a mérkőzés időpontjában nagyjából 15 fok várható. A klubvezető szerint azonban ez nem lehet befolyásoló tényező, a futballra tökéletesen alkalmas hőmérséklet.

A mérkőzést műfüves pályán rendezik, ez viszont kissé megnehezítheti a feladatukat, ugyanis a házigazdák jobban hozzá vannak szokva ehhez.

Arra a kérdésünkre, hogy mit jelentene a csoportkörbe jutás a háromszéki klubnak, Diószegi László kiemelte, az esetleges sikerrel megismernék a nevüket egész Európában, hiszen meglátása szerint a nagyobb klubok a főtáblától kezdik nézni a Konferencia Ligában szereplő csapatokat és felfigyelni rájuk.

A klubelnök a múlt heti hazai mérkőzés alkalmával kijelentette, hogy fejenként 25 ezer eurós prémiumot ad a játékosoknak, amennyiben bejutnak a csoportkörbe. Ezt továbbra is fenntartja, mint mondta

így tisztességes velük szemben, mert a klub jelentős pénzösszeghez jut a főtáblára kerülésért, és ennek a felét ők kell megkapják.

Edzés a Bodø/Glimt stadionjában Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A csütörtökön 19 órától kezdődő mérkőzésen – amelyen az ír Rob Harvey fújja a sípot – telt ház, közel 7500 néző lesz, a Sepsi OSK-nak akár 30–40 szurkolója lehet az Aspmyra Stadionban. Diószegi László úgy véli, ez nagyon nagy dolog lenne, mivel nagyon hosszú utat tesznek meg, repülőt is kell váltaniuk a csapat buzdításáért. Hozzátette, szerettek volna egy 178 személyes repülőgépet foglalni, így 100 szurkolót is magukkal tudtak volna vinni, de végül a nagy kereslet miatt csak egy 48 személyes gépet találtak, amelyre csak a csapat kerete és a klub képviselői fértek fel.

A sepsiszentgyörgyi klub meglepetéssel is kedveskedett az itthoni szurkolóknak,

akik a szabad helyek függvényében óriás kivetítőn ingyen tekinthetik meg a történelmi jelentőségű mérkőzést a Szabó Kati Sportcsarnokban.

A találkozót természetesen közvetítik a hazai televíziós társaságok, amely a Digi Sport 1 és a Prima Sport 1 csatornán lesz látható.

A hazai első mérkőzésen kétszer is felállt hátrányból a Sepsi OSK Fotó: Pinti Attila

Liviu Ciobotariu: küzdeni fogunk az esélyünkért

A Sepsi OSK vezetőedzője tisztában van az ellenfél képességeivel, elismerte, hogy a norvég gárda a favorit, de megjegyezte, hogy a hazai pályán elért eredmény következtében reménykedhetnek a továbbjutásban. „Nagyon erős és minőségi csapat, nagyon jó játékosokkal, amely két gólt is lőtt a mi pályánkon.

Figyelembe véve, hogy a Bodø/Glimt otthon játszik, hozzászokott a játékfelülethez és uralja a norvég bajnokságot, így egyértelmű, hogy ők az első számú esélyesek”

– fogalmazott a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Liviu Ciobotariu. Hozzátette, szokatlan felületen, műfüves pályán fognak játszani, ehhez nincsenek hozzászokva, más lesz a játéktempó is.

Liviu Ciobotariu: szeretnénk folytatni az álmunkat, illetve a kalandunkat ebben a csodálatos versenysorozatban Fotó: Pinti Attila

A továbbjutás egyedülálló teljesítmény lenne a szakvezető pályafutásában és a Sepsi OSK számára. „Fontos pillanat ez a klub és a mi számunkra. Egy esély, amit megteremtettünk magunknak, a játékosok megküzdöttek azért, hogy lehetőségünk legyen a csoportkörbe jutni. Szeretnénk folytatni az álmunkat, illetve a kalandunkat ebben a csodálatos versenysorozatban, a Konferencia Ligában, de ehhez nagyon jól kell kezeljük a játék minden pillanatát. Ez a csapat, különösen támadásban nagyon erős, minden hibát kihasznál, így le kell zárnunk a területeket, és minden téren felelősségteljesen kell játszanunk.

Küzdeni fogunk az esélyünkért, és azért, hogy boldoggá tegyük a szurkolóinkat, akik nagy elvárásokat támasztanak velünk szemben. Romániát is képviseljük, mindent tőlünk telhetőt meg fogunk tenni”

– jegyezte meg Liviu Ciobotariu.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.