Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marius Ștefănescu: nem érdemlünk a hatodiknál jobb helyezést

Sebestyén Ervin 2024. április 22., 09:44

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK rengeteg hibát elkövetve 3–1-es vereséget szenvedett el hazai pályán vasárnap este az Universitatea Craiova ellen. Hazai részről mindenki csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után.

Marius Ștefănescu: nem érdemlünk a hatodiknál jobb helyezést
Galérianézet
Marius Ștefănescu hiába talált be, egyetlen pontot sem ért. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Rosszul indult a találkozó a piros-fehérek számára, ugyanis a Craiova gyors két találattal bekezdett a vasárnap esti mérkőzésen a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában.

Ugyan még az első játékrészben érkezett a szépítés Marius Ștefănescu révén, de 3–1-es vereség lett a vége és a Sepsi OSK még mindig a felsőházi tabella utolsó helyét foglalja el.

Ștefănescu ezúttal büntetőből volt eredményes, azonban ez egy pontra sem volt elegendő, vesztesként hagyták el a gyepet a háromszéki klub játékosai.

„Csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Nem játszottunk jól, nem volt tartása a csapatnak és rengeteg párharcot elveszítettünk.

Őszintén szólva úgy gondolom, hogy nem is érdemeljük meg, hogy a hatodik helynél feljebb lépjünk. Sok mindenben kell fejlődnünk, hihetetlen, hogy ismét megvert minket az Universitatea Craiova”

– nyilatkozta a mérkőzés után a hazaiak egyetlen gólszerzője.

Fotó: Pinti Attila

Ezt követően a fiatal játékosnak a riporter feltette a kérdést, hogy a szezon után távozik-e a háromszéki alakulattól, amire Marius Ștefănescu csak annyit mondott, hogy egyelőre ide szól a szerződése, a hátralévő öt mérkőzésre akar fókuszálni és a lehető legjobb eredményeket elérni.

A 3–1-es vereség után Bernd Storck vezetőedző is adott egy rövid nyilatkozatot, amiben elmondta, hogy egyáltalán nem haragszik a játékosaira, mivel mindent megtettek a jó eredmény érdekében, illetve kifogásokat sem szeretne keresni.

„Ilyen a futball. Az igazság az, hogy erre az összecsapásra kicsit másképp készültünk, viszont meglepett minket a vendégek erős kezdése. Viszonylag hamar megszerezték a vezetést, aztán a szépítés után jól indult a második félidő, ennek köszönhetően pedig mentünk előre az egyenlítésért. A vége egy újabb kapott gól lett.

Nem haragszok senkire, mindenki becsülettel küzdött és próbálta a legjobb formáját hozni. Vannak tartalék játékosok, akikre számíthatok, ha valaki teljesítményével nem vagyok elégedett”

– értékelt a Sepsi OSK német vezetőedzője a mérkőzés után.

Fotó: Pinti Attila

A vasárnap esti megmérettetés után megszólalt a piros-fehérek kapusa és csapatkapitánya, Niczuly Roland is, aki egyáltalán nem volt elégedett a saját teljesítményével. Úgy érzi, hogy javarészt ő tehetett az első bekapott gólról.

„Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogyan azt mi szerettük volna. Le kell vonnunk a tanulságot a vereség után és fel kell emelnünk a fejünket, következik az FCSB elleni összecsapás, ahol ismét új lehetőségek állnak előttünk. Úgy gondolom az ellenfél nagyon jól kielemezte a taktikánkat és felkészült, ennek meg is lett az eredménye” – mondta el csalódottan a fiatal hálóőr.

Niczuly azt is hozzátette, hogy a három kapott gól elkeserítő számára, azonban abban bízik, hogy legközelebb sokkal jobb formában lesz Gigi Becali együttese ellen és beleszólhat, hogy egyelőre ne legyen még bajnok az FCSB.

Az igazság az, hogy van némi bűntudatom. Mindhárom gólnál szerencsétlenek voltunk, viszont azt hiszem ha jobb napot fogok ki akkor többet tehettem volna a csapatomért. Legbelül azt érzem, hogy ennél sokkal jobb is tudok lenni. Továbbra is keményen fogok edzeni és küzdök a csapatért”

– nyilatkozta bizakodón a Sepsi OSK első számú kapusa.

Fotó: Pinti Attila

Costel Gâlcă számára ez volt az első találkozó az Universitatea Craiova kispadján, rögtön győzelemmel kezdett, elégedett volt a játékosai teljesítményével.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ráadásul úgy érzem mindvégig az irányításunk alatt tudtuk tartani. Természetesen arra készültünk, hogy nem lesz könnyű meccs, de a játékosaink nagyon jól kommunikáltak egymással a védelemben, a középpályán és a támadósorban is, ennek pedig meglett az eredménye. Nagyon boldog vagyok, de fegyelmezettnek kell maradnunk, ugyanis nagyon fontos és nehéz összecsapások várnak ránk” – nyilatkozta a fiatal vezetőedző a győzelem után.

A Sepsi OSK legközelebb újra hazai pályán játszik, a hátközi fordulóban szerdán 21 óra 45 perctől az éllovas FCSB együttesét látja vendégül.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház, 5. forduló

2024. 04. 19. 20:30Konstancai FarulKolozsvári CFR5-1
2024. 04. 20. 20:30FCSBBukaresti Rapid2-2
2024. 04. 21. 19:00Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSKUniversitatea Craiova1-3

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
5
4
1
0
8-3
45
2
Universitatea Craiova
5
3
0
2
8-7
34
3
Konstancai Farul
5
3
1
1
10-5
32
4
Kolozsvári CFR
5
1
1
3
7-10
31
5
Bukaresti Rapid
5
0
1
4
5-11
29
6
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
5
1
2
2
5-7
27

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.