Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Maratoni csatában dőlt el, ki indul a Konferencia Ligában

Zátyi Tibor 2024. május 26., 23:07

Büntetők döntöttek a labdarúgó Konferencia Ligában való indulásról az Universitatea Craiova és a Kolozsvári U között, a vasárnap esti szétlövést az oltyánok bírták jobban idegekkel.

Maratoni csatában dőlt el, ki indul a Konferencia Ligában
Dan Nistor (feketében) hozta vissza a reményeket, majd nem tudta csapata javára eldönteni a párharcot Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A Konferencia Ligában való indulásért kiírt párharcban a Szuperligában 3. helyen végzett Universitatea Craiova és az alsóházban az előselejtezőt megnyert Kolozsvári U találkozott Craiován.

Az első félidő kevés lehetőséget hozott, előbb a házigazda, majd a vendég együttes juthatott volna előnybe, ám a kapusok jól végezték dolgukat, így 0–0-nál vonultak pihenőre a felek.

Jóval aktívabb focit láthatott a második játékrészben a mintegy 15 ezer fős közönség. Az elején a Craiova volt aktívabb támadásban, több veszélyes beadása is volt, egy kavarodásnál még a kapufát is eltalálta. Túloldalt az U-nak is volt egy óriási, hármas lehetősége a vezetés megszerzésére, ám nem sikerült a labdát a kapuba juttatniuk. Az idő teltével a hazaiak berendezkedtek az U térfelére, ennek ellenére a nagyobb lehetőségeket a kolozsváriak puskázták el, így jöhetett a hosszabbítás.

Itt már jóval visszafogottabban fociztak a felek, és úgy tűnt, hogy büntetőkkel dől el az európai kupaindulás joga. Eleinte úgy tűnt, hogy erre végül csak egy tizenegyesre volt szükség, a ráadás utolsó percében kezezés miatt 11-eshez jutott a Craiova, ezt pedig Houri be is lőtte. Kolozsvár rögtön kitámadt, a Craiova pedig egyből lecsapott, ellentámadásból Koljic volt eredményes, ám hosszas videóbírózás után nem adták meg a találatot. Ám itt nem volt vége a meccsnek, hiszen nem sokkal később az U is büntetőhöz jutott, amit a 120+9. percben Nistor be is lőtt.

Így végül tizenegyespárbajban dőlt el az indulás joga, melynek végén az U eldönthette volna, ám Nistor nem tudta értékesíteni másodszorra tizenegyesét, a következő párban Zajkov belőtte, Ilie próbálkozását védte Popescu, így a Craiova indulhat a Konferencia Ligában.

Labdarúgó Szuperliga, Konferencia Ligában való indulás
Universitatea Craiova–Kolozsvári U 1–1 (0–0, 0–0, 0–0, 1–1) – büntetőkkel 5–4

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.