Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magyar nemzetiségű játékosokkal őrizheti meg csoportelsőségét a román női futballválogatott

Dobos László 2024. július 04., 11:13 utolsó módosítás: 2024. július 04., 11:19

Európa-bajnoki selejtezőket játszik július közepén a romániai női futballválogatott. Az Örményország elleni hazai, valamint a Kazahsztán elleni idegenbeli mérkőzésre készülő keretben négy olyan játékos szerepel, aki magyar nemzetiségű.

Magyar nemzetiségű játékosokkal őrizheti meg csoportelsőségét a román női futballválogatott
Herczeg Andrea a román válogatott mezében Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

Románia női fociválogatottja a C csoportban szerepel, és a hátramaradt két találkozóján még egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy a kvartett élén végezzen. Massimo Pedrazzini együttese július 12-én 17 órától Almatiban Kazahsztán ellen lép pályára, négy nappal később, július 16-án 20 órától pedig a bukaresti Arcul de Triumf stadionban Örményország csapatát fogadja.

A C4 jelű csoport állása: 1. Románia 12 pont (10–0), 2. Örményország 6 pont (6–12), 3. Bulgária 3 pont (3–7), 4. Kazahsztán 3 pont (5–5).

Az Eb-selejtezőre készülő romániai keretnek tagja a marosludasi Herczeg Andrea (FK Csíkszereda), a margittai Gődér Brigitta (Ferencváros), a székelyudvarhelyi Geréd Erika (Diósgyőr) és a Dániában idegenlégiós, aknasugatagi Ficzay Mária is.

Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

A szövetségi kapitány által behívott játékosok listája:
Kapusok: Andreea Părăluță (Fortuna Hjorring, dániai), Camelia Ceasar (AS Roma, olasz) és Sara Câmpean (Temesvári Poli).
Hátvédek: Antonia Bratu, Claudia Bistrian, Teodora Meluță (mindhárman Temesvári Poli), Simona Sigheartău (Kolozsvári U), Geréd Erika (Diósgyőri VTK, magyar), Gődér Brigitta (Ferencváros, magyar), Ana Maria Stanciu (Konstancai Farul), Ficzay Mária (Fortuna Hjorring, dániai).
Középpályások: Ioana Borțan, Olga Iordăchiuși, Ioana Bălăceanu, (mindhárman Konstancai Farul), Mihaela Ciolacu, Sonia Bumbar (mindketten Kolozsvári U), Giorgiana Vasile (Besztercei Gloria), Herczeg Andrea (FK Csíkszereda), Ștefania Vătafu (Anderlecht, belgiumi), Ana Vlădulescu (Szombathelyi Haladás, magyar) és Giorgiana Vasile (Pécsi MFC, magyar).
Csatárok: Florentina Olar (Fortuna Hjorring, dániai), Carmen Marcu (Kolozsvári U), Cristina Carp (Berni Young Boys, svájci) és Florentina Istrate (Konstancai Farul).

Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

A lebonyolításról

Az áprilistól egészen júliusig tartó kvalifikáció lebonyolítása a Nemzetek Ligájához hasonló. Az UEFA (Európiai Labdarúgó-szövetség) beszámolója szerint a kontinensviadalra az A divízió négy csoportjából az első két helyezett automatikusan kijut, a további hét helyről pedig az év végén rájátszás dönt majd: az első körben az egyik ágon az A liga harmadik és negyedik helyezettjei játszanak a C liga öt csoportgyőztesével és a három legjobb másodikkal. A másik ágon a B liga négy csoportgyőztese és két legjobb másodikja játszik keresztbe ugyanezen liga két "rosszabb" másodikjával és négy harmadikjával.

Az egyik ágról nyolc, a másikról így hat csapat kerül be a második körbe, ahol viszont már az Európa-bajnoki selejtezők összesített rangsora alapján készítik el a kiemelést, párokba sorsolják az együtteseket, és a hét párharc győztese jut ki a kontinensviadalra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.