Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magabiztos csíki győzelem a labdarúgó Amigo-kupa első napján

Dobos László 2023. augusztus 02., 22:05

Hátrányból fordítva négy gól különbséggel nyerte meg első mérkőzését a házigazda FK Csíkszereda a labdarúgó Amigo-kupán. Az U17-es korosztály számára kiírt hatcsapatos nemzetközi torna szombatig tart.

Magabiztos csíki győzelem a labdarúgó Amigo-kupa első napján
Galérianézet
Ráijesztettek a házigazdára, de aztán sima győzelem lett a vége Fotó: Pinti Attila

Látványos, gólokban gazdag mérkőzésekkel kezdődött el szerdán délután Csíkszeredában az U17-es korosztályú csapatok számára kiírt Amigo-kupa, amelyen a házigazda FK Csíkszereda mellett öt Kárpát-medencei magyar futballakadémia csapata vesz részt: a horvátországi Eszék, a szerbiai Topolya, a kárpátaljai Munkács, a felvidéki Dunaszerdahely, valamint az anyaországból a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia.

Az FK-sportparkban megrendezett első találkozón az Eszék csapata két góllal győzte le a Topolyát, az eredmény már az első negyedórában kialakult.

Fotó: Pinti Attila

Az esti meccsen az FK Csíkszereda a Munkács csapatát fogadta. Az első 25 percben a vendégek uralták a játékot, és egy szerencsés, a félpályáról az üresen maradt kapuba ívelt labdával meg is szerezték a vezetést. Aztán lassan átvette a játék irányítását az FK, és a mesterhármast elérő Jakab Krisztián villanásaival az 50. percben már a székelyföldi gárda vezetett 3–1-re. Az 54. percben Jakab belőhette volna negyedik gólját is, azonban inkább gólpasszt adott Luca Păcurarunak (4–1).

Fotó: Pinti Attila

A végeredmény a 2x40 perces találkozó hosszabbításában alakult ki, amikor a csíkiak frissen igazolt játékosa, a Szatmárnémetiből érkező Luca Novelli talált be (5–1).

6. Székelyföld Amigo Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna, első nap

A csoport: Eszéki NK–Topolyai TSC 2–0 (2–0), gólszerzők Andrija Tomić (6.) és Šimun Begović (15.). A Puskás Akadémia csapata szabadnapos volt.

B csoport: FK Csíkszereda–Munkácsi FA 5–1 (1–1), gólszerzők: Jakab Krisztián (27., 44. és 50.), Luca Păcuraru (54.) és Luca Novelli (82.). A Dunaszerdahelyi AC csapata szabadnapos volt.

A további program

Csütörtök (augusztus 3.): 16.30 órától Puskás Akadémia–Eszék (FK Sportpark, A-pálya), 19-től pedig Munkács–Dunaszerdahelyi DAC (FK Sportpark, B-pálya).

Péntek (augusztus 4.): 16.30 órától Puskás Akadémia–Topolya (FK Sportpark, B-pálya), 19-től Dunaszerdahely–FK Csíkszereda (FK Sportpark, A-pálya).

Szombat (augusztus 5.): helyosztók – az 5. helyért 11 órától (FK Sportpark, B-pálya), a 3. helyért 14.30 órától (FK Sportpark, A-pálya), döntő 17 órától (centerpálya, városi stadion).

A mérkőzésekre a belépés ingyenes.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.