Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Lassan a kieséstől kell tartania Bölöni László együttesének

Sebestyén Ervin 2024. január 16., 10:51

Továbbra sem lehet elégedett csapata teljesítményével Bölöni László, ugyanis a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Metz zsinórban ötödik meccsét bukta el, így nagyon közel kerültek a kiesőzónához.

Lassan a kieséstől kell tartania Bölöni László együttesének
Bölöni László nem lehet elégedett csapata teljesítményével Fotó: Facebook/FC Metz

Legutóbb vasárnap délután fogadták a Toulouse gárdáját, amely szintén nem remekel az idei kiírásban, a mérkőzést megelőzően a 16. pozíciót foglalták el, ami osztályozót jelent majd a szezon végén. Rögtön a találkozó elején, a 12. percben előnybe kerültek a vendégek, és hiába minden hazai igyekezet, nem tudtak kiegyenlíteni, sőt, a végén több mint negyedórát emberhátrányban játszottak.

Ez volt Bölöni csapatának ötödik veresége egyhuzamban a bajnokságban, legutóbb még a Lorient otthonában tudtak nyerni 3–2-re november végén.

Január elején újabb csapás érte a gárdát, ugyanis elbukták a Clermont elleni kupacsatát, így nem jutottak be a legjobb 32 közé sem. Szétlövésekre került sor, ahol négyből csupán egyet tudtak értékesíteni, így esélyük sem volt. A büntetőket egyébként sem lövik jól: idén a bajnokságból három tizenegyesből mindössze egyet tudtak gólra váltani.

Bölöni László a téli átigazolási szezont kihasználva három játékosától is megvált, míg két labdarúgót igazolt, mindkettő a támadóharmadban vethető be.

A tabellán a 15. helyen állnak, 18 játéknap alatt 16 egységet gyűjtöttek, akárcsak a kiesőzónában elhelyezkedő Lyon.

A marosvásárhelyi születésű edző 60 mérkőzésen irányította a Metz együttesét: 26 győzelem, 16 döntetlen és 18 vereség a mérlege. A 18 elbukott találkozóból tizenegyet a 2023–2024-es kiírásban könyvelhette el. A vezetőség továbbra is bízik Bölöniben, így fel sem merült a menesztés kérdése.

Legközelebb, január 27-én rendkívül nehéz kihívás vár rájuk, ugyanis a második helyen álló Nice otthonába látogatnak. Egy héttel később a sereghajtó Lorient lesz a vendégük, ahol kötelező lesz a Metz számára a három egység begyűjtése.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.