Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kupameccsekkel indul a tavaszi fociszezon Maros megyében

Horváth Bálint Ottó 2024. március 08., 09:31

Egy kupamérkőzéssel hétközben kezdetét vette a tavaszi Maros megyei labdarúgóidény. A Román Kupa harmadik fordulójának többi párharcát hétvégén rendezik. A negyedosztályú bajnokság elit csoportja és az 5. Liga egy hét múlva folytatódik.

Kupameccsekkel indul a tavaszi fociszezon Maros megyében
A Marosvásárhelyi ASA már továbbjutott a következő körbe. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A kupasorozat Maros megyei szakaszának harmadik fordulójában összesen tizenöt mérkőzést játszanak le, egy párosítás pedig elmarad. Ebben a körben az eddig továbbjutott alsóbb osztályú csapatok mellé csatlakoznak a küzdelmekhez a 4. Liga elit és klasszikus csoportjának együttesei is.

Egy összecsapást már szerdán lejátszottak, a jóval esélyesebb Marosvásárhelyi ASA kiütéssel 10–2-re verte a jeddi csapatot. A további párharcokat szombaton és vasárnap rendezik, a favoritnak számító gárdák mind idegenben lépnek pályára.

Labdarúgó Román Kupa, Maros megyei szakasz, 3. forduló:

Jedd–Marosvásárhelyi ASA 2–10.
Szombaton 11 órától Nyárádszereda–Dicsőszentmártoni Chimica, Segesvár–Dános.
Szombaton 15 órától Kerelőszentpál–Dicsőszentmártoni A&A Grup, Mezőceked–Mezőpagocsa, Gernyeszeg–Marosoroszfalu, Mezőgerebenes–Mezőrücs, Nyárádkarácsonfalva–Marosvásárhelyi Atletic.
Vasárnap 12 órától Csittszentiván–Náznánfalva, Bátos–Magyaró, Hadrév–Marosludas, Görgénysóakna–Szováta.
Vasárnap 15 órától Egrestő–Erdőszentgyörgy, Cintos–Radnót, Harangláb–Búzásbesenyő;
A Nyárádgálfalva–Marosvásárhelyi Academica találkozó elmarad.

A bajnoki szezon a jövő hétvégén folytatódik, amikor a 4. Liga elit csoportjának két szériájában és az 5. Ligában szereplő együttesek játszanak, míg a negyedosztályú bajnokság klasszikus csoportjában csak március 30-ára időzítették az idei első játéknapot.

Ami a megye első számú pontvadászatát illeti, az őszi idényt követően a 4. Liga elit csoportjának 1-es szériáját Marosludas vezeti 28 ponttal, Radnót (24) és Mezőrücs (22) előtt, míg a 2-esben a Marosvásárhelyi ASA és Marosszentkirály-Náznánfalva egyaránt 25 egységgel foglalja el az első két pozíciót, megelőzve a 20 pontot gyűjtött Marosvásárhelyi Atletic csapatát.

Az alapszakaszból még hat forduló maradt hátra, majd következik a rájátszás. A felsőházba a két széria első három-három helyezettje, összesen hat gárda jut be, míg a többi tizenkét csapat, a 4–9. helyezettek az alsóházban folytatják. Az együttesek nem viszik magukkal a pontjaikat, a rájátszás felsőházában az első helyezettek 3, a másodikok 2, a harmadikok pedig 1 ponttal indulnak, míg az alsóházban 5, 4, 3, 2, 1 és 0 pont a leosztás. A playoffban résztvevők újabb oda-vissza kört, azaz tíz fordulót teljesítenek, míg a playoutban csak egyszer találkoznak egymással a felek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.