Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kovács István vezeti Dublinban az Európa-liga finálét

Sebestyén Ervin 2024. május 13., 18:46

Jelenleg Kovács István a legnépszerűbb romániai játékvezető, a nagykárolyi bíró számos rangadót vezetett már az idei szezonban, ezúttal pedig az UEFA az Európa-liga fináléjának irányítását bízta rá.

Kovács István vezeti Dublinban az Európa-liga finálét
Kovács István továbbra is élvezi az UEFA bizalmát Fotó: Pinti Attila

Kovács az idei kiírásban hat Bajnokok Ligája-meccsen kapott bizonyítási lehetőséget, ő dirigált a Barcelona–PSG (1–4), a Newcastle–PSG (4–1), az Arsenal–Sevilla (2–0), az AC Milan–Dortmund (1–3), az FC Porto–Shahtar (5–3) és az Inter–Atletico Madrid (1–0) összecsapásokon.

A második legrangosabb európai kupasorozatban a Villarreal–Marseille párharcot irányította, ezúttal pedig a finálét kapta meg az Európa-ligában, amit az Atalanta és a Bayer Leverkusen vív meg egymással. A német együttes egészen elképesztő szezont fut, összességében 50 veretlen mérkőzésnél jár, a német bajnoki címet már behúzta, a kupában is bejutott a döntőbe, így akár a triplázás is sikerülhet a gyógyszertáriaknak.

Kovács István munkáját Vasile Marinescu és Ovidiu Artene segíti majd az oldalvonalról, illetve szintén egy honfitársa dolgozik majd VAR-asszisztensként Cătălin Popa személyében.

A finálét május 22-én rendezik, 22 órától a dublini Aviva Stadionban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.