Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Könyörtelenül kihasználta a bolgárok hibáit, fölényesen nyert a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2022. június 27., 19:57 utolsó módosítás: 2022. június 27., 20:11

A harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte az ausztriai edzőtáborban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, hétfőn késő délután 4–0-ra verte a bolgár CSZKA Szófiát.

Könyörtelenül kihasználta a bolgárok hibáit, fölényesen nyert a Sepsi OSK
Cosmin Matei duplázott a CSZKA Szófia ellen Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A sepsiszentgyörgyi csapat korábban a magyar bajnok Ferencvárost 3–0-ra, a tavalyi lengyel bajnok, de az előző pontvadászatban a kiesés elől épphogy megmenekült Legia Warszawát 1–0-ra győzte le, ezúttal pedig a bolgár bajnokságban ezüstérmessel találkozott.

Kiválóan kezdődött a mérkőzés a Sepsi OSK számára, már a 4. percben betaláltak, Mitrea hosszú indítása után a bolgárok kapusa nagyot bakizott, Cosmin Matei pedig az üres kapuba lőtt. Alig három perccel később megduplázta előnyét Cristiano Bergodi csapata, szöglet után Ninaj fejjel bólintott a hálóba.

A két korai gól után uralta a játékot a Sepsi OSK és veszélyesebb támadásokat vezetett, de nagy lehetőséget már nem alakítottak ki. A szünet előtt mégis háromra nőtt az előnyük, labdavesztés után Matei megszerezte második találatát.

Térfélcsere után megváltozott a játék képe, támadásba lendült a CSZKA, mégis a székelyföldiek voltak közelebb az újabb gólhoz, Tudorie fejesét kivédte az ellenfél kapusa. Ezután azonban veszélyesebbé váltak a bolgárok, Niczulynak nagyot kellett mentenie.

A védelem viszont továbbra sem volt a helyzet magaslatán a CSZKA-nál, a 71. percben Ștefănescu ugrott ki a védők közül, a kapu előtt Golofcához passzolt, aki nem hibázott, és 4–0-ra módosította az eredményt.

A végéig hiába próbálkoztak, a szépítés sem jött össze a bolgár csapatnak, sőt az utolsó percekben a sepsiszentgyörgyiek még rúghattak volna egyet, de Damașcan célt tévesztett.

A fölényes győzelem után az edzőtábor utolsó felkészülési meccsén, csütörtökön az előző szezonban a német 2. Bundesliga 12. helyén végzett Karlsruher SC lesz a Sepsi OSK ellenfele.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–CSZKA Szófia 4–0 (3–0).
Gólszerzők: Matei (4., 43.), Ninaj (7.), Golofca (71.).
A Sepsi OSK kezdőcsapata: Niczuly – Mitrea, Dimitrov, Ninaj, Dumitrescu, Aganovic, Bărbuț, Matei, Păun, Gheorghe, Tudorie.
Játszott még: Began – Bălașa, Ciobotariu, Ispas, Ștefănescu, Golofca, Rența, Damașcan, Bojic.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.