Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kisorsolták az Európai Konferencia Liga selejtezőjének párosításait

Székely Sport 2022. június 15., 14:43 utolsó módosítás: 2022. június 15., 15:09

Három-három román és magyar csapat volt érdekelt a labdarúgó Európai Konferencia Liga selejtezőjének szerdai sorsolásán. A Román Kupagyőztes Sepsi OSK nem volt kiemelt, szlovén vagy luxemburgi ellenfele lesz a második fordulóban.

Kisorsolták az Európai Konferencia Liga selejtezőjének párosításait
Tavaly egy kör után búcsúzott Európától a Sepsi OSK. Idén tovább menetelnének Fotó: Pinti Attila

A második fordulótól két ágon zajlik az Európai Konferencia Liga selejtezője. Az egyiken a Bajnokok Ligájából kieső csapatok kapnak helyet, a másikon a többiek. Utóbbiban érdekeltek az első selejtezőkör győztesei, illetve további klubok, köztük a három-három magyar és román együttes: a Fehérvár, a Kisvárda és a Puskás Akadémia, illetve a Sepsi OSK, az FCSB és az Universitatea Craiova.

A Sepsi OSK a második fordulóban csatlakozik a sorozathoz, ám nem kiemeltként várta a sorsolást. A Fortuna istennő végül szlovén vagy luxemburgi ellenfelet sodort a háromszékiek útjába: az 1. fordulós Olimpija Ljubljana–Differdange párharc győztesét.

Az Olimpija harmadik helyen végzett a szlovén bajnokságban, amelyet eddig kétszer nyert meg (2015–16-ban, illetve 2017–18-ban), sorozatban hétszer végzett a dobogón, a Szlovén Kupát pedig három alkalommal hódította el. Európában eddig 36 meccset játszott, tavaly ugyancsak az EKL-ben szerepelt, a selejtező harmadik fordulójáig jutott. Keretét 11,6 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

A Differdange a luxemburgi bajnokság ezüstérmese, öt ponttal maradt le a bajnok Dudelange mögött. Hatszoros bajnok (még Red Boys néven) és 19-szeres Luxemburg Kupagyőztes. Az európai kupákban nincs sok tapasztalata, az utóbbi években rendre már az első fordulóban búcsúzott. A Sepsi OSK hazai pályán kezdi majd a párharcot. A háromszékiek tavaly mutatkoztak be Európában, az EKL selejtezőjének második fordulójában büntetőkkel maradtak alul a szlovák Spartak Trnava együttesével szemben.

Az Universitatea Craiova ellenfele az albán élvonalban ötödik helyen végző Vllaznia lesz, az első összecsapást Albániában játsszák le.

Az FCSB ellenfele a Szaburtalo Tbiliszi–Partiazani párharc győztese lesz. Előbbi a grúziai első osztály ötödik helyén áll éppen, míg utóbbi az albán élvonal harmadik pozíciójában végzett. A visszavágón a bukaresti csapat hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást.

Ami a magyar együtteseket illeti, a MOL Fehérvár az azeri Gabalával, a Kisvárda a kazah Kajrat Almatival, a Puskás Akadémia pedig a portugál Vitória SC csapatával találkozik

Az első forduló mérkőzéseit július 7-én és 14-én rendezik, a második kör meccseire július 21-én és 28-án kerül sor.

Labdarúgó Európai Konferencia Liga, 2. selejtezőkör:
Sepsi OSK–Olimpija Ljubljana (szlovén)–Differdange (luxemburgi),
Vllaznia (albán)–Universitatea Craiova,
Szaburtalo Tbiliszi (grúz)/Partizani (albán)–FCSB,
Mol Fehérvár FC–Qabala (azeri),
Kajrat Almati (kazah)–Kisvárda FC,
Vitória Guimaraes (portugál)–Puskás Akadémia FC.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.